Gek eten voor ons, is in Thailand heel normaal

Woon je in een bepaald land, dan heb je natuurlijk ook te maken met bepaalde normen en waarden. Wat jij normaal vindt, is voor een buitenlander niet zo qua gebruiken of bijvoorbeeld voedsel. Ga je naar een ‘exotisch’ land, dan zijn die verschillen vaak nog net wat groter, dus we nemen Thailand als voorbeeld.

In Thailand kun je je lol op als het om eten gaat en er zijn dan ook al heel wat blogs op Reislist verschenen over dat onderwerp. Dineren op een dakterras, authentiek eten bij de Local Canteen, banjeren over de Chatuchak-markt of liters Thaise ijsthee naar binnen werken.

Toch zijn blogs over die onderwerpen meer van de gebaande paden, alhoewel je natuurlijk ook een krekel of schorpioen kunt verorberen daarzo. Loop je als buitenlander op een markt dan zie je veel ‘normale’ dingen, maar er gaat ook een wereld van je open. Zo zie je fruitsoorten die je nog nooit gezien hebt of die je van je leven nooit meer wil proeven, omdat alleen de geur je al doet kokhalzen.

Ik heb het natuurlijk over de befaamde durian, die als je ‘m opent al veertien straten verderop ruikt. Ook zijn de regels qua hygiëne daar net een tikkeltje anders dan in Nederland. Geslachte kippen liggen er open en bloot, inclusief alle ingewanden, want waarom niet. Hier is dat gek, daar is dat normaal, tof om te zien.

Niet voor Laura, want die walgt daarvan, maar ik kan dat wel hebben. Daarnaast is het natuurlijk leuk om andere soorten groenten en fruit te zien en proeven. Thaise mensen zijn erg vrijgevig, dus je kunt nagenoeg alles gratis testen en proeven, mits je er ook direct wat van koopt natuurlijk.

En dan heb je nog de vele tentjes waar iets direct voor je wordt gemaakt, zodat je dat gelijk kunt snaaien. Naast een schorpioen op een stokje kun je ook denken aan allerlei soorten insecten, maar ook vissen of bijvoorbeeld octopusjes.

Ik ben daar dus wel van, kom dus maar door met je ‘gekke voedsel’, maar dat ligt ook wel een beetje aan de omstandigheden natuurlijk. Zo is Laura naar India geweest en de hygiëneregels daar zijn weer van een heel andere orde, dus daar zou ik wel wat meer opletten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.