Het foodwalhalla van de Chatuchak-markt in Bangkok

De Chatuchak-markt in Bangkok is één van de grootste van de wereld met 15.000 kraampjes waar je van alles en nog wat kunt kopen. Van kleding, tot kunst en van eten, smartphonehoesjes en gadgets tot cocktails, speelgoed en levende dieren. Daarnaast is het een foodwalhalla van snacks, zoetigheid, groenten, vlees & vis, dus dat is heerlijk genieten voor een paar Baht.

Je moet altijd goed op je spullen letten natuurlijk, maar op deze markt is dat zeker het geval. Elk weekend zijn er 300.000 bezoekers te vinden, waaronder tienduizenden toeristen. Er rijden duizenden scooters, taxi’s en tuktuk’s naartoe en er lopen verkopers, zakkenrollers en alles er tussenin. Je kunt er de hele dag rondbazuinen en dus kopen wat je maar wilt, maar even een break om wat te eten of drinken is ook geen probleem.

Het was erg warm toen we er waren, dus toen we aankwamen heb ik een heerlijk vers kokosijsje genuttigd, dat was genieten. Ook staan er hier en daar tentjes waar ze de binnenkant van een vrucht pureren, waardoor je wegloopt met een ananas, watermeloen of sinaasappel en heerlijk kunt genieten van de inhoud ervan.

Heerlijke verse fruitcocktail
Heerlijk verse fruitcocktail

Alleen maar eten en drinken
Er is ook gedeelte waar nagenoeg alleen maar eettentjes te vinden zijn en daar kijk je je ogen uit. Je kunt er veelal Thais eten vinden qua vlees, wok, maar bijvoorbeeld ook fruit en zoetigheden. Het betekende even een rondje lopen om te kijken wat er allemaal was, maar zo ver je kon kijken was het genieten. Vooral voor mij, want Laura is vegetariër en er was toch wel veel vlees te vinden…

Uiteindelijk hebben we hier en daar wat kleine snaaisels gehaald, waaronder een breadstick overgoten met witte chocolade-saus, lekker Thais wel. Ikzelf ben nog even naar één van de vele tentjes gegaan die alleen maar kip verkochten. Kip op een stokje, kipstukjes in een bakje, gefrituurde kip, gemarineerde kip, you name it. Een heerlijk stuk kip op een stokje kostte 20 Baht, omgerekend 50 cent ofzo. Nog wat komkommer erbij en wat chillisaus en het was genieten hoor.

Kip, kip en nog eens kip
Kip, kip en nog eens kip

Loempia’s zijn ook altijd prima wat mij betreft en één tentje trok mijn aandacht. Een oeroud vrouwtje rolde en frituurde alleen maar loempia’s en daar hebben we er ook drie van besteld. Op één of andere wonderbaarlijke wijze vond het vrouwtje het nodig om die loempia’s in stukken te knippen met een grote keukenschaar, waarschijnlijk om wat af te koelen. Ik had dat al gezien, maar Laura nog niet, dus die barstte in lachen uit toen de schaar tevoorschijn kwam.

Je kunt ook kiezen uit allerlei soorten fruit, zoals sticky rijst met mango en allerlei tempexbakjes vol met kleine gefrituurde snacks zoals garnalen of miniloempia’s. Wat me ook opviel was dat er enkele toko’s waren die alleen maar kleine gebakken ei’tjes verkocht; kwarteleitjes. Die hebben we niet geprobeerd, maar het zag er allemaal wel heerlijk uit. Daarna natuurlijk nog een heerlijke beker Thaise ijsthee gehaald, een tuktuk aangehouden en lekker richting hotel gescheurd!

Gebakken kwarteleitjes
Gebakken kwarteleitjes

3 gedachtes over “Het foodwalhalla van de Chatuchak-markt in Bangkok

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.