Thaise ijsthee, we dronken niks anders

Een vlucht gehad van een uur of twaalf, een taxi vanaf het vliegveld naar het hotel en dan ben je in Bangkok. Lawaai, veel verkeer, streetfood, taxi’s, geluid, overal reclame, honderdduizenden mensen, oude en nieuwe architectuur door elkaar, evenals arm en rijk. Aan eerste indrukken zal het je niet ontbreken en om die eerste indruk wat fijner te maken moet je wat mij betreft direct op zoek naar je eerste beker Thaise ijsthee!

Het maakt niet uit waar je bent; op straat, in Chinatown, bij een tempel, op de markt of bij de MacDonalds, ze hebben het wel: Thai Ice Tea. Deze heerlijke ijsthee bevat naast de specifieke thee ook gecondenseerde melk, wat suiker en ijsklontjes. Je ziet al snel dat iemand het drinkt, door de specifieke oranje kleur en als je er in de buurt staat weet je het ook snel genoeg, door de heerlijke geur, I love it.

De eerste beker

Onze eerste ervaring met deze oranje zoetigheid was tijdens onze tour met Co van Kessel, waar ik eerder over schreef en sindsdien waren we addicted. Hoeveel liter we op hebben durf ik niet te zeggen en door de suiker is het natuurlijk niet altijd even goed, maar vers gemaakte Thai icetea, you are gonna love it.

Hoe maak ik Thaise ijsthee?

We hielden er zo van dat we ook wat mee naar huis hebben genomen, zodat we het hier kunnen maken. Kwestie van de thee zetten en laten afkoelen tot kamertemperatuur, waarbij je ook wat suiker toevoegt. Vervolgens pak je een hoog glas en vult deze met ijsklontjes, waarna je er voor 2/3 deel Thaise thee aan toevoegt. Een scheutje gecondenseerde melk erbij, roeren en je waant je weer even op de markt, in de tempel of op straat van het altijd bruisende Bangkok!

5 gedachtes over “Thaise ijsthee, we dronken niks anders

    1. Hi Jose,

      Recept staat in het artikel. Hier zijn we verliefd op ‘The Original Thai Tea Extra Gold’, wat we vaak aanschaffen via Amazon! In een blik zitten 50 zakjes, waardoor je weer even vooruit kan!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.