Een leuke activiteit voor in Nederland: Stad van Geheimen

Nu we nog steeds in een heftige lockdown zijn en zelfs de bioscopen nog steeds offlimits blijven, zoeken mijn bff en ik vaak naar andere activiteiten om ons bezig te houden. Zeker als dat in combinatie met wandelen (of autorijden met RLLY) is. Zo kwamen we uit bij Stad van Geheimen, dat helemaal precies perfect neerstreek in Zaandam, lekker in de buurt.

Ik moet zeggen dat mn bff heeft betaald, maar volgens mij is het wel 25 euro om met een team mee te doen. Dat mag maximaal 2 mensen zijn per team, tenzij je een huishouden bent (dan mag 4). Het is dus vrij prijzig, maar als je het naar persoon rekent, dan valt het wel mee. We deden het met zijn drieën, dus we waren best een paar uur zoet voor een vrij laag bedrag per persoon. Bovendien haalt Stad van Geheimen ook heel wat uit de kast.

Stad van Geheimen

Zo zijn er twee mensen van de organisatie aanwezig en krijg je van tevoren al wat toegestuurd waarmee je helemaal in de sfeer komt. Je krijgt het eerste ‘dagboekstuk’, waarna je op het tijdstip dat je hebt gereserveerd zelf op een aangewezen plek begint met de tocht. Ik zal niets spoilen over de speurtocht, maar het komt erop neer dat je steeds verder puzzelt waar je heen moet, zodat je uiteindelijk steeds meer dagboekfragmenten bij elkaar verzamelt en het verhaal oplost. Wie heeft het gedaan, wie gaf daartoe opdracht, wie is het slachtoffer en wat is het moordwapen?

Je kunt bij menig locatie waar iets ligt rekenen op een hint, mocht je er echt niet uitkomen. Wat ik het leukste vind aan Stad van Geheimen is dat het niet te escaperoom-achtig is. Vaak zijn escaperooms net iets te ingewikkeld voor mij, omdat ze veel te veel met cijfers te maken hebben. Dat hadden sommige puzzels hier ook wel, maar niet zo verregaand als bij een escaperoom. Het was precies goed. 

Speurtocht in Zaandam

Ook vond ik de materialen die Stad van Geheimen had gemaakt erg leuk uitgekozen en leuk gemaakt. Je komt helemaal in de sfeer van zo’n stad en verhaal en hoewel ik echt vaak in Zaandam kom, heb ik de stad nog nooit met de ogen bekeken als waarmee ik hem bekeek tijdens Stad van Geheimen. Ze hebben het echt leuk aangepakt, zeker gezien het feit dat de organisatie normaal gezien opereert in Leiden. Ik denk dat we dan ook zeker een keer aan de variant van Leiden gaan meedoen, het lijkt mij in ieder geval heel leuk om verder te speuren. Uiteindelijk hadden we de antwoorden goed, dus dat maakt het natuurlijk een extra aangename ervaring. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.