Schorpioenen en krekels? Die eet je in Bangkok op straat!

Eerder verschenen er al meerdere blogs over ons korte avontuur in Thailand, waar onze uitvalbasis voornamelijk Bangkok was. Ook hebben we daar meerdere malen China Town bezocht, zowel overdag als in de nacht. Als ik ergens ben wil ik ook ontdekken en daarom ben ik ook op zoek gegaan naar gefrituurde tarantula, hagedissen of andere ‘snacks’. Dat heb ik helaas niet gevonden, maar in de holst van de nacht vond ik dan wel een lekker krokant schorpioentje, met een paar krekels.

In Thailand hebben we heerlijke dingen gegeten in restaurants, op straat of op markten. Maar als ik ergens ben hoef ik zeker niet altijd ‘veilig’ te eten, waarmee ik bedoel dat ik dingen wil eten die ik in Nederland ook eet. Ik wil de smaak van het land wel proeven, hun eetcultuur meemaken en gewoon eens proeven en ervaren wat de lokale bevolking eet. Ik was in de veronderstelling dat ik in China Town makkelijk tig soorten ‘snacks’ zou vinden, voor even tussendoor. Dat was ook wel het geval, maar het voelde voor mij allemaal nog best wel veilig. Veel noodles, soepen, vis, fruit en noem het maar op.

Karretje dat direct mijn aandacht trok
Ik was echter op zoek naar iets anders, want een gefrituurde vogelspin of hagedis, dat zouden ze toch ook wel hebben? Of het lag aan mij, de locatie of de stad Bangkok, maar gevonden heb ik dat niet. Op één van de laatste avonden struinden we weer door het prachtige en levendige China Town en in één van de vele zijstraten zag ik opeens een karretje staan met iets wat direct mijn aandacht trok. Een persoon met een koksmuts op, militairen, een klein wagentje en een lampje erboven.

Insecten, kikkers en schorpioenen
Insecten, kikkers en schorpioenen

Desbetreffende verkoper verkocht verschillende soorten insecten, maar ook kikkertjes op een stokje, krekels en schorpioenen. Insecten at ik voor het eerst 20 jaar geleden al en die crunchyness kan me wel bekoren, maar of insecten het wereldvoedselprobleem gaan oplossen, goede vraag. Dat terzijde, een kikkertje trok me niet echt met alle verhalen over gifkikkers en mensen die aan kikkers likken om high te worden. Wat krekels werden besteld, maar een schorpioentje trok me ook wel. Op één of andere manier was dat toch wat spannend, maar waarom geen enkel idee.

Het beestje was 20.000x kleiner dan ikzelf, dood en kon me niks doen, maar toch. De ‘kok’ sprayde er nog wat vloeistof over, maar waarom kon die niet uitleggen. En daar ging ik, eerst een schaartje, toen de andere kant. En toen toch maar het kopje en een stukje van het lichaam. Heel lekker was het niet eens en kauwen moest ik ook goed. De filmpjes die Laura heeft gemaakt toen ik zat te peuzelen, zal ik jullie besparen, maar gelukkig hebben we de foto’s nog.

Gefrituurde krekels
Gefrituurde krekels

Ben jij zo iemand die wat lokaals te peuzelen zoekt of neem jij liever je aardappelen en spruitjes mee op vakantie?

Een gedachte over “Schorpioenen en krekels? Die eet je in Bangkok op straat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.