Heerlijk authentiek Thais eten doe je in The Local Canteen

Het ligt er natuurlijk aan waar je hotel, hostel of appartement is in Bangkok, maar als het enigszins aan te reizen is zou ik The Local Canteen aanraden om eens een heerlijke avondje te genieten van Thais eten. Het lag bij ons om de hoek van het hotel en dat was natuurlijk erg fijn, maar eten gingen we er pas toen we deze toko vonden op Tripadvisor. Het had een goede score, zag er leuk uit, de menukaart trok ons aan, had genoeg vegetarische opties voor Laura en was betaalbaar.

Het is geen kantine waar je eet, maar een heel mooi kleinschalige toko. Dan moet je het wel kunnen vinden, want het is zo smal dat je er al snel langsloopt, zelfs met Google Maps. Eenmaal binnen wordt je een tafeltje toegewezen. Het ziet er allemaal prima uit, niet heel chique en ook niet sjofel, precies goed wat ons betreft. Na even de drankenkaart te hebben bekeken bestelden we beiden een cocktailtje/mocktailtje, heerlijk met vers fruit. Even genieten na een dagje Bangkok ontdekt te hebben.

Niet voorbij lopen!
Niet voorbij lopen!

Op de menukaart is van alles te vinden, van Thaise curry tot noodlesoep en van heerlijke vegetarische gerechten tot allerlei gerechtjes met vlees. Daarbij staat ook aangegeven hoe pittig het eten is en wees gerust, zelfs één pepertje is voor ons nuchtere Nederlander al zo pittig dat het water uit je ogen sijpelt. Ik koos voor een klein menu met noodlesoup, viskoekjes en bloemkool met wat vlees. Laura ging voor de pompoen en rijst, totale kosten waren volgens mij een kleine €15.

Heerlijk dineren in The Local Canteen
Heerlijk dineren in The Local Canteen

We hebben daar de eerste keer heerlijk zitten genieten, onze eerste dagen van Bangkok doornemend, genietend van het eten en de vriendelijkheid van het personeel. Mijn eten was heerlijk, erg smaakvol en bevatte verschillende authentieke Thaise elementen. Ook Laura genoot van haar diner en uiteindelijk rekenden we inclusief drankjes zo’n €22 af, wat natuurlijk meer dan prima is.

Prima betaalbaar
Prima betaalbaar

Tweede ronde was te pittig
Omdat we later in onze vakantie verschillende trips hebben gedaan, hebben we meer uit tijdsgebrek nog een keer gegeten bij deze toko. Eigenlijk zijn we daar niet zo van, een tweede keer ergens eten. Simpelweg omdat we meer dingen willen ontdekken en het zonde vinden om dat niet te doen, maar dat kwam zo uit. De tweede keer kozen we echter allebei vol enthousiasme voor wat pittiger eten, dat konden we toch wel aan, na onze dagen in Bangkok. Dat was toch echt wel een mindere keuze, want het was zo heet en gekruid, dat het gewoon té was. Zonde natuurlijk, want daardoor hebben we de tweede ronde wat minder kunnen genieten.

O die pepers kan ik wel aan, not
O die pepers kan ik wel aan, not

Dat neemt niet weg dat het een heerlijk tentje is om even te genieten. Het is een stuk luxer dan alle eettentjes op straat, niet zo fancy dat je alleen met een pantalon en avondjurk naar binnen mag en ik zou het zeker aanraden als het goed aan te reizen is!

2 gedachtes over “Heerlijk authentiek Thais eten doe je in The Local Canteen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.