Wodka proeven doe je natuurlijk in Krakau

Zeg je Polen, dan zeg je eten en drinken en dat kan daar op elk gebied. Van een heerlijk ijsje tot een lekker glas verse melk en van eten voor een habbekrats tot een drankje in de kelder van Harry Potter. Maar qua alcohol kun je natuurlijk ook goed vertoeven in Polen en daarom hebben we ook een wodkaproeverij gedaan.

Je hebt wodka en je hebt wodka. Ik bedoel dus dat je pure wodka hebt, waarvan je strot al in de fik vliegt als je eraan ruikt en je hebt het in tientallen soorten smaken. Daarbij zijn er ook meerdere grondstoffen waarmee je de drank kunt stoken en dat hebben we allemaal gehoord aan het begin van onze wodkatour, waar we uitleg kregen over de historie, het stoken, de smaken en meer.

Wodka

Ook proefden we daar onze eerste shotjes, pure wodka, precies zoals je eraan denkt als je het hoort. Naast de beginlocatie was het ook tijd voor een kleine tour door de stad, waarbij ook nog wat leuke weetjes werden verteld. De volgende stek was een wodkatentje, waarbij er tig smaken op fles stonden en waarbij we zelf wat shotjes mochten proeven.

Smaken als karamel, perzik, kers, peper of honing waren daar te kiezen, dus dat hebben we ook gedaan… Maar ik zou Colin niet zijn als ik ook iets minder lekkers zou uitkiezen en dat werd: radijs. Nu vink ik radijsjes normaliter nog best wel lekker, hartig, beetje zout erop en klaar. Maar radijswodka, ik kreeg serieus een huivering toen ik het net weer optikte.

Wodka

Snel verder dus de magische stad in, waar het wat mistig was en waar overal lampjes te zien waren. Daar hebben we nog wat (bekende) tentjes aangedaan, waar we ook de Poolse ‘limoncello’ geproefd hebben, zeer smakelijk. De laatste stek, daar waren ook weer tientallen soorten drank / wodka te vinden en daar hebben we de sterkste wodka van de avond gedronken.

Een shotje was dan ook genoeg om de 72% alcohol door ons lijf te voelen branden… Al met al een mooie ervaring en alhoewel ik weet dat wodka niet mijn favoriete drank is, kun je Polen natuurlijk niet aandoen zonder zo’n proeverij.

Wodka

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.