Heerlijk eten voor een habbekrats doe je in Polen

Een verrassingstrip van Laura bracht ons begin dit jaar ook naar Polen, waar we allerlei avonturen hebben beleefd. Het eten daar is heerlijk en goed betaalbaar. Zo hebben we genoten van luxe diners en simpele streetfood en dat alles voor een paar Zloty.

Als Laura iets leuks in der hoofd heeft, wordt dat tot in de puntjes uitgedacht. Zo kreeg ik allerlei instructies met wat ik in m’n rugzakje moest stoppen qua kleding en ook m’n paspoort mocht ik deze keer echt niet vergeten. Vragen over of ik de taal sprak, kon betalen in Euro’s of welke richting we op gingen werden faliekant genegeerd, Laura-stijl.

We bleken richting Polen te gaan en te vliegen van Amsterdam naar Krakau. Er bleek zelfs een hele mini-rondreis geboekt te zijn, dus houdt Reislist in de gaten van al onze Poolse avonturen. Dat terzijde kwam we in de avond aan in de stad en toen hadden we ook wel zin om even wat lekkers te eten. Maar zoals ik zei was alles door Laura in de puntjes uitgewerkt. Kleine sidenote: Laura is al jaren vegetarisch en ik at die periode ook vegetarisch.

Eten deden we die avond bij een fancy restaurant: Tatiana. We hadden keuze uit verschillende voor-, hoofdgerechten en desserts en we hebben daar heerlijk zitten genieten. Niet te gek, niet te machtig, maar mooie opgemaakte borden, goede porties en bovendien heerlijk eten. En de uiteindelijke rekening was volgens Nederlandse begrippen meer dan prima betaalbaar.

Eten in Polen is erg betaalbaar

Tijdens die trip hebben we van alles gegeten, van een luxe lunch bij Veganic tot ‘Vlaamse friet’ (echt waar) en Pools streetfood. Daarbij was de kwaliteit nagenoeg altijd uitmuntend, maar ook de prijzen. Een uitgebreide lunch voor twee mensen kost je twee tientjes en ontbijten met een luxe broodje en warm drankje doe je al voor 7,50 euro per persoon. Ook een luxe chocomel in een koffietentje kost je een stuk minder dan in Nederland.

Pools eten
Een heerlijk ontbijt, voor een habbekrats

Dat is allemaal vrij logisch natuurlijk, want de lonen in Polen zijn ook een stuk lager dan hier in Nederland. Toch is het wel fijn om zo te kunnen genieten van ‘relatief lage prijzen’, net zoals bijvoorbeeld in Azië het geval is.

2 gedachtes over “Heerlijk eten voor een habbekrats doe je in Polen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.