Geborrel en gespuis in het geheime Harry Potter-café in Krakau

Waar The Leaky Cauldron precies zit? Geen idee en als ik het wist zou ik het je ook niet vertellen, ga zelf maar op zoek! Wij waren dat niet, maar op onze korte rondreis in Polen begin van dit jaar liepen we er toevallig tegenaan. Althans tegen een uil op een paaltje op straat in Krakau met een bordje naar deze magic coffeeshop. Wel of niet checken, wel of niet, natuurlijk gingen we op onderzoek.

Via een gang naar de ‘geheime deur’, wat al perfect in het Harry Potter-thema past natuurlijk. Via wat trappen kwamen we enkele meters onder de grond terecht in een klein uitgehouwen zaaltje vol met Harry Potter-stuff. Je kon het zo gek niet verzinnen of je kon het kopen. Van schriften en pennen tot stickers, notitieblokken en toverstokken. De meiden achter de counter heetten ons vriendelijk welkom en we mochten een plekje opzoeken.

Er zijn eigenlijk twee kleine zaaltjes, met muren die bestaan uit cement, stenen en veel handarbeid. De tafeltjes zijn knus en klein en verschillen qua grootte. Bij elke tafel hangt een mooie handgemaakte tekening van een bekend figuur uit de serie. Eenmaal neergestreken was het eerst even een minuutje onze ogen uitkijken wat er allemaal te zien was om ons heen. Vervolgens was het tijd voor een drankje, maar ook die kies je niet zomaar.

Je hebt keuze uit toverdranken, muffins en andere snuisterijen. Wat Laura precies bestelde voor ons geen idee, maar ze kwam terug met twee borrelende drankje. Waarschijnlijk zat er wat droogijs in ofzo, maar dat boeit weinig. Het effect was dat onze toverdrankjes minutenlang borrelden van plezier. Leuk voor de foto’s natuurlijk en eens wat anders dan een cola, verse muntthee of een Radlertje.

Al met al was het heerlijk om even in de wereld van Harry en zijn vrienden te zijn. Er lagen trouwens ook allerlei bordspelletjes, dus ook langer vertoeven is daar geen probleem. Vergeet het toilet trouwens niet te bezoeken daar, die is bijna net zo leuk als in de films. De echte jammerende Jenny heb ik helaas niet gespot, alhoewel…

2 gedachtes over “Geborrel en gespuis in het geheime Harry Potter-café in Krakau

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.