Ik blijf maar dromen dat ik op vakantie ben

Het is inmiddels bijna 13 maanden geleden dat ik voor het laatst in een vliegtuig zat. Het was van New Delhi naar Nederland (via Turkije) na een van de mooiste reizen die ik in mijn leven heb gemaakt. Sinds ik me heb gerealiseerd op 12 maart dat het een jaar geleden was dat ik voor het laatst een vlucht maakte, droom ik nagenoeg elke nacht dat ik op reis ben.

Je zou denken dat dat geweldig is. Op die manier kun je immers toch nog op reis, zonder dat dat echt kan. Helaas is het niet zo’n feest. Ik droom namelijk niet over witte Bounty-stranden, tokkelen door de jungle of aan het zwembad genieten van een cocktail. Nope, ik droom alleen maar stress-achtige dingen. In mijn reisdromen zie ik vaak alleen maar de binnenkant van een hotel, de binnenkant van een vliegveld en de binnenkant van transport (busjes, treinen, taxi’s…).

Reisdromen

Mijn reisdromen zijn ook totaal niet ontspannen. Het is juist een soort opeenhoping van stress, die vaak begint bij het feit dat ik met andere mensen rekening moet houden, dat niemand me kan vertellen hoe laat het is en hoe laat ik dan ergens moet zijn en meestal ben ik gaandeweg in de droom ook nog iets kwijt. Zo had ik laatst in mijn droom mijn jas laten liggen op de kamer van iemand anders, zonder dat ik wist waar die kamer was. 

Vooral dat hele tijdsding is vervelend. In mijn droom op elke hotelkamerdeur kloppen om te vragen of mijn jas er is, ook al is het half 7 ‘s ochtends, dat is zo erg nog niet. Het erge is dat ik steeds in mijn droom uitzonderlijke stress en paniek heb over het feit dat ik geen idee heb hoe laat ik waar moet zijn. Niets is geregeld, alles lijkt ook een stuk moeizamer te gaan dan normaal en niemand werkt mee.

Even pauze

Nu kan ik hier natuurlijk mijn eigen ideeën op loslaten, maar het internet heeft ook al heel lang geleden besloten dat het kan uitleggen wat dromen betekenen. Zo betekent een droom dat je op vakantie bent dat je even pauze moet nemen. Helaas snap ik wel waar dat vandaan komt, ik loop over van de deadlines en dat is eigenlijk al maanden aan de gang. Ik heb heel veel behoefte aan een beetje rust. 

Dromen over stress over tijd of te laat komen staan soms voor een twijfel om een kans te grijpen. Ook dat is nu enorm gaande in mijn leven. Beslissingen over de toekomst maken, deels gevoed door die deadlinestress die ik al maanden heb. Toch jammer he, dat die dromen eigenlijk niets te maken hebben met reizen zelf, of het missen daarvan. Tenminste, dat lijkt niet zo, maar stiekem mis ik reizen natuurlijk heel erg. 

Gelukkig heb ik wel een reis gepland, maar die is pas over een jaar en dat betekent dat ik daar eigenlijk nog niet zo mee bezig ben. Daarnaast hoop ik ergens dit jaar nog een maand op reis te gaan, als een soort workation. Mijn bestie en ik moeten nog even kijken hoe en wat, uiteraard afhankelijk van hoe de wereld er dan bij hangt, maar als dat zou kunnen, dan ben ik heel benieuwd of die dromen dan eindelijk eens wat vriendelijker worden. Ik kan die stress overdag én ‘s nachts namelijk niet erg waarderen. Maar goed, als ik het internet mag geloven dan heb ik zelfs de stress in mijn dromen geheel in eigen hand.

Een gedachte over “Ik blijf maar dromen dat ik op vakantie ben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.