De stoute schoenen aan: een reis geboekt naar Ibiza

Het is voor iemand als ik al moeilijk vol te houden om niet te reizen, maar wat voor mij erger is, dat is om geen reizen gepland te hebben staan. Misschien is het mijn vreemde psychische staat, maar ik vind het gevoel om niets te hebben staan om naar uit te kijken maar moeilijk te verteren. Dus ja, toen Easyjet me voor de zoveelste keer mailde dat de vluchten voor 2022 kunnen worden geboekt, ben ik overstag gegaan.

Het komt eigenlijk voort uit het feit dat mijn vriendinnen en ik naar Curaçao zouden gaan in 2020. Dat is er nooit van gekomen en ik wilde toch heel graag met die twee vrouwen in het vliegtuig stappen naar een warme bestemming. Dat gaat nu hopelijk in 2022 gebeuren, want toen ik de goedkope vluchten zag naar het fijne Ibiza, dacht ik: dit moet hem worden.

Reizen

Zo tijdens corona heb ik veel tijd gehad om na te denken over reizen. Wil ik dit nog wel zoveel doen als ik deed? Op zich wil ik dat heel graag, maar al dat vliegen is niet heel goed voor de wereld. Ik wil graag proberen om naar Europese landen zoveel mogelijk met de trein of desnoods de auto te gaan. Nu wordt dat lastig als je naar een eiland gaat en Ibiza stond hoog op mijn bucketlist voor met mijn vriendinnen, waardoor ik voor nu toch heb gekozen voor Ibiza. Kan ik ze eindelijk die mooie stranden laten zien of lekker gaan feesten in Ushuaia.

Het klinkt misschien raar en het is nogal een first world problem, maar het doet me zo goed om dit in de agenda te hebben staan. Ik moet er op dit moment nog niet aan denken om een vliegtuig in te stappen, want dat is ook absoluut niet iets wat de wereld nu toelaat. Ook is het helemaal niet zeker dat dat in 2022 anders zou zijn, hoewel de eerste reacties op het vaccin goed zijn. Maar zelfs als ik die 75 euro voor de vlucht kwijt ben omdat 2022 toch anders uitpakt, dan is die het waard aan voorpret. Het idee dat ik over een jaar naar Ibiza ga vliegen is zoveel beter dan de onzekerheid of ik over twee maanden of vier maanden weer naar het buitenland kan (en dan bedoel ik bijvoorbeeld zelfs België). 

Corona

Het is nu allemaal ook wat vaag: vliegen wordt afgeraden, maar er gaan nog steeds wel heel veel vluchten. Ik vraag me af hoe dit over een paar maanden gaat, als mensen echt klaar zijn met corona en toch graag op vakantie gaan. Onze overheid heeft het natuurlijk wel over versoepelingen, maar in mijn hoofd lijkt dit nog allemaal erg ver weg. Het zal ook best een grote weg terug zijn om weer terug te gaan naar hoe de wereld twee jaar geleden was. Misschien gaan we dat wel nooit. Mogelijk is het juist door die gedachte dat het idee om naar Ibiza te gaan zoveel troost biedt. Zelfs als het niet doorgaat. Het is een beetje raar, maar het is voor mij in deze onzekere tijden een mooie sprankel aan de horizon.

Een gedachte over “De stoute schoenen aan: een reis geboekt naar Ibiza

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.