Fijne stranden dichtbij San Antonio, Ibiza: Cala Salada en Cala Saladeta

Op Ibiza vind je de goedkoopste slaapplekken meestal in en om San Antonio. Je zou San Antonio als een soort Las Vegas van Ibiza kunnen omschrijven, als is het niet vol met casino’s, maar wel met feestende Britten. Es Paradis, Eden en Amnesia zijn alledrie in en om San Antonio. Klinkt druk, maar je kunt in San Antonio ook prima tot rust komen, zeker als je het dichtbij gelegen strand Cala Salada opzoekt.

 

Je neemt vanaf het busstation van San Antonio de bus naar Cala Salada. Let op: je koopt geen ticket in de bus, dat moet je binnen in het busstation doen. De busrit is niet enorm lang: 20 minuten en je bent er. Het is ook wel een leuk ritje, omdat je eerst door een wat kaler gedeelte gaat voordat je in een mooi bos komt, waar ook het strand in de buurt is.

 

Strand Cala Salada

Dennenbos

Je wordt namelijk niet op het strand afgezet, maar in een soort dennenbos naast het strand. Even een stukje van 100 meter lopen en je bent op het kleinere strandje naast Cala Salada, dat Cala Saladeta heet. Er is een klein baaitje met daarnaast een grotere baai. Je kunt daarheen lopen vanaf de kleine baai door een heuvel op te wandelen.

Een plek waar iedereen selfies staat te maken, want het biedt een geweldig uitzicht over de zee met zijn diverse kleuren. Cala Salada en Cala Saladeta bieden een paar kleine, maar niet te kleine, stranden van goed zand, met een zee die in de zomermaanden perfect van temperatuur is.

 

Palm Cala Salada

Vissershutjes

Cala Saladeta is bekend van de vissershutjes. Die heb je op meerdere plekken op Ibiza, maar juist omdat Cala Saladeta zo klein is, vallen ze extra op. De vissershutjes zijn vaak te vinden op wat minder drukke locaties en ze werden gebruikt om de visspulletjes in te bewaren. Het zijn een soort kleihutjes die er heel zelfgemaakt uitzien: ze hebben niet de meest rechte vormen en zijn enorm schattig om te zien.
 
Op de terugweg kun je overigens wel een kaartje in de bus kopen. Dat is een beetje gek, maar het is in ieder geval fijn dat je dan gewoon weer naar huis kunt. Houd via bijvoorbeeld Google Maps wel in de gaten hoe laat die bus gaat, want zo enorm vaak gaat hij nou ook alweer niet en er is niet veel vertier bij de bushalte. Sterker nog: er is niet eens een bankje. Dat geldt overigens wel voor heel Cala Saladeta, het is echt een natuurlijke plek, dus je vindt er eigenlijk geen horecagelegenheden. Neem dus lekker zelf wat mee om te smikkelen.

 

Vissershutjes Cala Salada

Even een ander gezicht van Ibiza

Ik zou iedereen die lekker paar dagen in San Antonio vertoeft zeker aanraden deze stranden te bezoeken. Ze geven even een heel ander beeld van Ibiza dan je krijgt in San Antonio, en het is heerlijk tot rust komen in een natuurlijke omgeving, in plaats van in het schreeuwerige San Antonio dat wemelt van de spierbundels en harde muziek. Niet dat dat niet zijn charme heeft, maar Cala Salada en Cala Saladeta bieden even een getaway om een dagje zen te worden, dat is immers ook iets wat helemaal bij Ibiza past.

 

Zee Cala Salada

2 gedachtes over “Fijne stranden dichtbij San Antonio, Ibiza: Cala Salada en Cala Saladeta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.