Must-do op Ibiza: een concert pakken bij Ushuaia

Het heeft iets magisch, dat je daar staat met een cocktail in de hand, dikke beats in je oor en er ondertussen laag vliegtuigen overkomen die vol zitten met meer partygangers. Zelfs als je denkt dat Ibiza niks voor je is (dat dacht ik namelijk ook), dan zal je je er prima kunnen vermaken. Het eiland heeft een heleboel te bieden, maar wat mij betreft hoort een feestje in Ushuaia daar zeker bij.

 

Ik heb het geluk een wat vreemde muzieksmaak te hebben, waardoor ik helemaal blij werd toen ik zag dat de Londense rapper Tinie Tempah naar Ushuaia kwam, toen ik ook op Ibiza was. Helemaal toen ook nog bleek dat hij Stefflon Don die avond meenam, wist ik het zeker: wat het ook kost, ik ga er heen. Nu is een kaartje voor Ushuaia niet achterlijk duur: voor 35 euro word je van een uur of vijf ‘s middags tot 11 of 12 uur ‘s nachts enorm goed vermaakt.

Art @ Ushuaia
Art @ Ushuaia

Niet tot diep in de nacht

Ik vind die tijden geweldig: je hoeft niet tot diep in de nacht, terwijl je eigenlijk gewoon naar bed wilt, door te gaan: het is een feestje dat netjes ‘s middags begint en om een heel stipte tijd eindigt. Het kost bovendien dan ook nog wel wat moeite om naar je hotel terug te komen (afhankelijk van waar je zit natuurlijk), dus helemaal op tijd thuis ben je ook alweer niet. Maar goed, het heeft wel iets om ‘s middags te zien hoe mooi Ushuaia is uitgedost in het daglicht, om vervolgens diezelfde objecten verlicht te zien als de avond valt.

Er ligt ook een mooi strand naast Ushuaia, dus mocht je er een dagtripje van willen maken, dan is dat heel prima. Je kunt je bikini gewoon aanhouden, je trekt er iets luchtigs over aan en je kunt feesten. Het enige nadeel van dat vroege begin van het feestje, is wel dat je er waarschijnlijk ook nog meer uitgeeft aan drank. En de drank gaat heel erg hard. Een bacootje kost je 17 euro, dus echt dronken worden doe je ook niet zo snel. Drink gewoon lekker wat van tevoren en probeer daar vooral lekker om je heen te kijken.

Ushuaia bij daglicht
Ushuaia bij daglicht

Er is zoveel te zien

Dat om je heen kijken dat gaat helemaal vanzelf. Is het niet de prachtige venue, dan zijn het wel de bijzonder uitgedoste bezoekers op de dansvloer of de euh, bewerkte mensen in de VIP. Eerst zijn er dj’s, die in mijn geval dus heerlijke RnB en Dancehall draaiden en daarna komen dan de acts van de avond, die nog best een flinke tracklist laten horen, compleet met vuurwerk, rook, uitbundige dansers en gestoorde lichteffecten. Een heleboel prikkels, maar dat hoort helemaal bij de magie van Ushuaia.

Zelfs als je niet dol bent op de muziek, dan is het toch een aanrader om een keertje te gaan kijken in Ushuaia, want het is echt een belevenis op zich. Het laat weer een heel ander gezicht van Ibiza zien. Dat is er eentje van the rich and famous, maar ook eentje van een hele grote groep mensen die allemaal voor maar een ding komen: een magische avond op een van de tofste eilanden die Europa rijk is.

Ushuaia in de avond
Ushuaia in de avond

2 gedachtes over “Must-do op Ibiza: een concert pakken bij Ushuaia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.