Sunsetcruise op Ibiza boeken? Helemaal niet nodig

Op Ibiza is het aan te raden om er lekker een keer met een bootje op uit te gaan. Ik raad je echter af om een sunsetcruise te nemen: mooie zonsondergangsfoto’s maak je namelijk prima vanaf de kade. Bijvoorbeeld in Sant Antoni de Portmany, ook wel bekend als San Antonio.

Een van de mooiste dingen op Ibiza, dat zijn de zonsondergangen. Ik vind het helemaal geweldig als de zon ondergaat en je palmbomen erbij op de foto kunt schieten, maar ik heb in San Antonio ook een plekje gevonden dat bijzonder is zonder die mooie bomen erop. Sterker nog, er staat op de meeste foto’s iets heel onnatuurlijks, en toch maakt het de foto extra speciaal.

Je voelt de warmte al door alleen te kijken naar de foto
Je voelt de warmte al door alleen te kijken naar de foto

Brandende bol

Je kunt natuurlijk een speciale boottocht doet waarbij je dan de zonsondergang kunt zien. Je hebt dan slechts enkele (of geen) boten voor je, zodat je een geweldige kiek kunt schieten van die brandende bol in de verte. Ik vond het echter veel leuker om een paar van die boten op de foto te zetten. Zo zie je veel meer diepte en dat is wat mij betreft veel spannender. Zeker als er ook nog een catamaran in je foto dobbert: dat is toch heerlijk jetset Ibiza?

Het is wel even een klein stukje lopen om op een mooi plekje met rotsen te komen, waar je de beste foto’s van de ondergaande zon kunt maken, maar ik vond het eigenlijk wel fijn om daar rustig alleen te zitten, samen met wat andere loners en hier en daar een stelletje dat romantisch deed. Sterker nog, het schijnt een heel bekende fotospot te zijn, zie ik nu op Google Maps: Calo el Moro heet het, en het kijkt uit op een stuk zee dat Calo des Moro wordt genoemd.

Het is in de buurt van hotel Gran Sol Ibiza, aan het einde van de boulevard bij het strand van San Antonio, dus om de hoek bij het meest kermis-achtige gedeelte van dit mega-toeristische entertainmentgedeelte van het eiland. Gelukkig heb je daar allemaal geen last van als je daar op de rotsen zit, terwijl het zeewater lekker tegen de stenen aankabbelt en de zon zich van zijn allerbeste kant laat zien.

Je hebt helemaal geen cruise nodig, maar je kunt wel de boten in je foto gebruiken :)
Je hebt helemaal geen cruise nodig, maar je kunt wel de boten in je foto gebruiken 🙂

Lekker even slenteren

Onderweg naar (of van) Calo el Moro kun je meteen even lekker over het strand wandelen, of wat eten of drinken bij The Skinny Kitchen (zo lekker!). Het is echt een fijne wandeling: vrij ver, al hangt het er natuurlijk vanaf waar je hotel staat, maar ik werd er even helemaal zen van. Even hangen op een rots, foto’s maken van de pracht die voor je is, even rustig over dingen nadenken en uiteindelijk even helemaal niets. Je kunt je helemaal gek laten maken door de entertainment en halfnaakte Britten in San Antonio, maar zelfs daar is rust te vinden. En die vind je in die zonsondergang: het is toch een plaatje?

Oranje boven
Oranje boven

Een gedachte over “Sunsetcruise op Ibiza boeken? Helemaal niet nodig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.