Tweede operatie op komst?

Zo’n vijf maanden geleden ben ik geopereerd aan m’n knie en inmiddels hobbel ik weer aardig rond. Toch is niet alle koek en ei, wat m’n fysiotherapeute eigenlijk al weken roept. Ik heb een tijd geleden een extra MRI laten maken en aan de binnenkant is het toch niet helemaal jofel. Aanstaande vrijdag heb ik een gesprek met de arts om de opties te bespreken.

Het lijkt erop dat m’n meniscus en de schade daarvan alleen maar erger is geworden en ook lijkt het erop dat zich wat littekenweefsel heeft opgehoopt. Die info ben ik te weten gekomen via mijn digitale dossier van het ziekenhuis, welkom in 2020.

Dat resulteert erin dat de strekking van m’n knie net niet optimaal is. Tevens is die nog steeds vrij dik, simpelweg omdat er vocht in zit. Zo’n tweede operatie klinkt misschien heftig, maar is een relatief kleine ingreep (van horen zeggen dan).

Bij de eerste veel zwaardere operatie herstelde ik ook vrij vlot en het niet volledig kunnen buigen of het vochtgehalte zijn toch dingetjes waar ik later meer last van kan krijgen. Met paar stappen terug, kan ik daarna weer grotere stappen maken. Dus of het heel erg is dat ik misschien weer onder het mes moet? Het is een beetje irritant natuurlijk, maar heel erg, mwah niet echt.

Hometrainer

Eerst maar even met de arts babbelen natuurlijk om zijn opinie te horen, maar de fysiotherapeute kon zich niet voorstellen dat een tweede operatie niet voorgesteld zou worden. Dan zal ik wat terugvallen in mijn getrainde been qua fysio, maar gelukkig niet zo als bij de eerste ‘grote’ ingreep.

Voor de rest is het voor nu nog even afwachten. Een van de redenen om begin juli onder het mes te gaan was ook de status van het coronavirus. Op dat gebied gooit een nieuwe operatie ook weinig tot geen roet in het eten. Reizen en wanneer dat weer enigszins normaal kan is onbekend en ik geloof zo dat dat nog wel even kan duren. I’ll keep you posted!

2 gedachtes over “Tweede operatie op komst?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.