Een roadtrip naar Italië: motel B&B in Strasbourg

Het klonk als muziek in mijn oren: mijn beste vriendin die zei. “Vrouwen, we gaan naar Italië, ik rij.” Ik ben nog bezig met mijn rijbewijs halen, wat ook door de pandemie een wat langduriger proces is dan ik zou willen. Maar goed, het vooruitzicht van een roadtrip met mijn beste vriendinnen is natuurlijk geweldig. Dus in september gingen we ervoor. Alles in de auto en hup: naar Peschiera del Garda aan het Italiaanse Gardameer.

De heenweg was prima. Hoewel we eigenlijk een hotel hadden geboekt in Duitsland, moesten we een paar dagen voor vertrek wel de plannen wat omgooien. In Duitsland had je als Noord-Hollander op dat moment namelijk een negatieve test als bewijs nodig. Dus we besloten in plaats daarvan via België, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland te rijden met een een nachtje slapen in Frankrijk.

B & B Strasbourg

B&B Strasbourg

Die Franse plaats was Strasbourg. We hadden via Booking een simpel motelletje geboekt (het B&B Strasbourg) en toen we aankwamen kregen we een code om onze deur open te maken. Erg handig, want hierdoor hoefde je temidden van alle corona geen fysieke sleutel overhandigd te krijgen. Plus: je kunt iedereen op de kamer de code geven, dus als mijn ene vriendin buiten ging roken, kon ze zichzelf gewoon weer binnenlaten.

Hoewel het echt een motel is, is het wel een heel geschikte uitvalsbasis. Je bent makkelijk op de weg en de kamers zijn grappig en schoon. Grappig, omdat je één kamer hebt met een boven. Het voelt daardoor heel tiny house-achtig. Twee mensen sliepen boven in twee aparte bedden, terwijl onze chauffeur het tweepersoonsbed voor zichzelf kreeg. En, zoals je op de foto’s kunt zien, had ze een prachtig uitzicht. Erg grappig bedacht.

Na zo’n lange reis moest er natuurlijk ook wat gegeten worden en daarvoor konden we gelukkig terecht bij restaurant Le Foch in Strasbourg. Ze hadden zowel een binnen als een buiten en er zat verder niemand. Nu waren we er ook wel in september, wat normaliter juist een opstartmaand is waarin weinig mensen op vakantie gaan, maar het was duidelijk dat ook de Fransen zelf echt meer binnenblijven. 

Strasbourg B&B

Lekker eten bij Le Foch

Er waren op de kaart niet megaveel opties voor vegetariërs, maar ik heb erg genoten van mijn risotto met groente. De andere dames hadden lekker patat met een wiener schnitzel-achtig stuk vlees en genoten van wijn uit heel bijzondere glazen. We zaten echt even lekker buiten: hoewel we nog een lange weg te gaan hadden naar Italië, realiseerden we ons daar aan die tafel in Strasbourg dat we niet meer in Nederland waren. Na al die maanden waren we ein-de-lijk weer in een echt andere omgeving.

We hebben die eerste nacht van onze vakantie allemaal heerlijk geslapen daar in het B&B. De volgende ochtend zijn we bij een Lidl of Aldi om de hoek even gestopt voor een pain au chocolat en een flesje ijsthee en zo konden we dwars door Zwitserland heen om via de Gotthardtunnel naar Italië te reizen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.