Op de wachtlijst voor een ‘hersteloperatie’

Lees je Reislist regelmatig, dan weet je misschien dat ik een tijd geleden geopereerd bent, inmiddels ruim 6,5 maand geleden. Het herstel ging voorspoedig, maar de laatste weken begon het toch wat minder te worden. Ik heb een voorste kruisbandreconstructie ondergaan, maar de strekking is niet optimaal en ook is m’n knie nog steeds veel te dik.

Een recente MRI wijst uit dat er onder andere een nieuwe scheur in m’n meniscus en wat opgehoopt littekenweefsel aanwezig zijn. Niet al te best natuurlijk, maar so be it. Inmiddels heb ik een second opinion gehad en het advies was toch om er goed over na te denken om een scopie uit te voeren, oftewel een kijkoperatie. Tijdens die operatie – die een stuk minder intensief is dan mijn eerste – wordt dat beide aangepakt.

Stappen

Ik heb een goed gesprek gehad met mijn eerste arts, binnenkort nog een gesprek met de anesthesioloog en dan wachten we het maar weer af. Het zal gaan om een dagopname, die ondanks de coronatijd nog gewoon doorgaan, met een ruggenprik of algehele narcose. Voor mij is de eerste keuze de beste, zodat ik heerlijk bij ben tijdens de operatie en er nog wat van mee kan genieten.

Wat mij betreft hoe eerder hoe beter, want m’n knie is de laatste weken wat zwak en instabiel. Tevens werk ik net zoals driekwart van Nederland, gewoon thuis en kan ik daar ook prima mee doorgaan tijdens het herstel. Wel zal ik mijn stappendoel drastisch omlaag moeten brengen, want afgelopen weken waren lag dat op minimaal 10.000 stappen per dag. Goed voor de knie. fris voor het lijf en lekker voor het koppie… To be continued dus.

Een gedachte over “Op de wachtlijst voor een ‘hersteloperatie’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.