Weer op vakantie, naar dezelfde spot?

Ik ben een beetje van de gedachte dat als ik iets gezien heb, ik het niet nog een keer hoef te zien. Dat heb ik met nagenoeg alle films, uitzonderingen daargelaten, maar ook met vakantiespots. Ik kies liever voor iets nieuws wat ik niet ken, om daar eens te ontdekken of het me bevalt of niet. Maar ook op reisgebied zijn er wat uitzonderingen en ik deel er hier drie en leg uit waarom ik daar wél een uitzondering voor zou maken.

#1. Jordanië – Petra

In 2013 was het tijd voor een rondreis door Israël en Jordanië en ik ga 100% zeker weten nog eens terug naar de verborgen stad Petra. Eerder schreef ik al “I’ll be back: Rocky Mountain Hotel in Petra, Jordanië” en dat gaat dan ook zeker gebeuren. Toen waren we er een kleine twee dagen, maar ik wel wat langer door Petra zwerven.

Het is ook mogelijk om een nachtje in de stad zelf te slapen, ergens hoog en verborgen op de kliffen en ook dat wil ik dan doen. Ik heb in een ver verleden archeologie gestudeerd, heb heel veel documentaires van Petra gezien en die stad is zo mysterieus als je wat van de gebaande paden afwijkt dat ik dat nog verder wil ontdekken.

#2. IJsland

Twee jaar eerder vertoefde ik in IJsland en ook dat was een pracht om eens mee te maken. We waren er in de echte kou, dus we hebben veel sneeuw en ijs gezien. Toch lijkt het me nog een keer tof om met wat beter weer dat heerlijke land te ontdekken. Andere dieren, de natuur is ‘ontdooit’ en ziet er daardoor heel anders uit en er ontwaart zich een heel nieuwe identiteit.

Als ik zou kiezen om exact hetzelfde rondje te doen, zou ik denk alleen nog wat echte hotspots herkennen, zoals verschillende grote watervallen. Een beetje hetzelfde als enkele weken geleden in Nederland, toen gewoonweg het hele land onder een dikke laag sneeuw lag. Toch ook een wondere wereld, maar wel heel anders.

#3 Australië

Helaas geen zes maanden met een rugzak door Aussie gezworven, maar in 2016 wel heel wat kilometers van de Oostkust gezien en dat snakt naar meer. Alhoewel ik in de inleiding dus schreef dat ik een paar uitzonderingen zou willen maken om exact hetzelfde te zien, is dat voor Australië niet helemaal waar.

Ik zou zeker naar Brisbane gaan, want daar woont een vriend van me met z’n gezin, dus dat is natuurlijk een nobrainer. Daarna wil ik weleens wat anders ontdekken op dat prachtige continent, want zelfs zes maanden is natuurlijk bij lange na niet genoeg…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.