Gevangen tussen Corona, dino’s en hordes mensen…

Ja ja, het is Corona, alles is dicht, op vakantie kunnen we niet, maar ook een dagje in Nederland naar een attractiepark, museum, de Keukenhof of een terrasje pakken is er niet bij. Afgelopen nacht was ik er blijkbaar wel klaar mee en was het tijd voor een uitje!

Ik was namelijk wel een dagje uit, in een attractiepark waar ook nog eens wat dinosaurussen rondwaarden. Apart natuurlijk, maar ik heb afgelopen weken alle Jurassic Park-films gezien, dus daar zal het wel mee te maken hebben. Het was een testdag om te kijken hoe het ging qua besmettingen en ik was een van de ‘testers’.

Het was inmiddels het einde van de dag, een heerlijke dag welteverstaan. Het weer was prachtig, de attracties waren tof en natuurlijk dinosaurussen, dat was me wat. Ik naderde de uitgang en opeens brak er wat rumoer uit.

Wat bleek? Aan de andere kant van de hekken stonden duizenden mensen te wachten om het park te betreden als een hondsdolle horde. Ze moesten en zouden ook genieten van een dagje weg, ramden tegen de deuren en die begaven het natuurlijk. Dat betekende dat er duizenden mensen het park invloeiden en het natuurlijk chaos werd.

Jurassic Park

Ik probeerde ze voor te blijven door te rennen en rennen, maar ik werd ingehaald van alle kanten, raakte in de verdrukking en zocht een uitweg. Die vond ik bij een ondergrondse wenteltrap, waarbij zwaartekracht niet leek te bestaan. Ik zoefde langs de handleuning langs beneden en ging sneller en sneller. Daarbij verwoeste ik gewoonweg alles wat op mijn pad kwam, inclusief mensen die ook een uitvlucht zochten.

Dat ging alsmaar harder en harder, ik raakte een beveiliger in zijn rug en hij viel tientallen meters naar beneden, was bewusteloos, maar stoppen kon ik niet. Ik riep nog wel om hulp maar ik zoefde naar beneden en het ging alsmaar sneller en sneller… Hoe het precies eindigde weet ik niet eens meer, ik gok dat ik gewoonweg wakker werd.

Ik weet het, het klinkt allemaal maar vaag, maar dat is deze hele periode natuurlijk ook. Niet alleen in mijn ‘normale’ leven speelt Corona dus een rol, maar ook als ik wat probeer te rusten. Wat dat betreft was mijn droom net zo scary als die Laura weleens heeft

Header-afbeelding: CREDIT: COURTESY OF UNIVERSAL STUDIOS HOLLYWOOD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.