Qula Trails zijn een leuk puzzeluitje in Nederland

Musea dicht, kroegen dicht, pretparken dicht: het leven is er niet leuker op geworden, maar gelukkig zijn er veel bedrijven die het wel makkelijker maken. Hiermee bedoel ik dat er veel bedrijven met creatieve oplossingen komen om je toch nog van een toffe beleving te voorzien. Eén van die bedrijven is Qula, dat met Qula Trails coronaproof stadsspelletjes mogelijk maakt. Ik deed met mijn vrienden de Qula-trail van Zierikzee.

Via SocialDeal kun je een voucher aanschaffen voor de Qula Trails. Het kost 19,50 euro (terwijl het normaal 52,50 euro zou kosten, wat ik wel een tikkie overdreven vind), maar dan kun je wel met een groep van maximaal acht personen spelen. Relatief gezien is die social deal per persoon dus echt een koopje, want je bent er wel lekker even op uit. Bovendien kun je veel meer steden kiezen dan SocialDeal aangeeft, dus je bent niet snel klaar met Qula.

Qula Trails

Je kunt Qula Trails trouwens in één team doen met elkaar, maar ook in twee teams tegen elkaar. Wij deden het met elkaar, want we wilden er met zijn viertjes liever een leuke uit de hand gelopen stadswandeling van maken dan dat we nou fanatiek overal zo snel mogelijk heen wilden rennen. Zo konden we onderweg mooi bedenken om nog even ergens te stoppen voor een echte Zeeuwse bolus. 

De startpositie van Qula Zierikzee is wat moeilijk met de auto te bereiken, dus je kunt beter op de ultratoeristische parkeerplek staan en even een stukje lopen. Dan zie je meteen alvast wat mooie bootjes en oude huisjes, dus je dompelt je meteen helemaal onder in Zierikzee. Op Qula kun je vervolgens via de browser inloggen (dus geen aparte app), waarna je steeds piepjes hoort tot je op de juiste locatie staat. Je krijgt daarnaast een landkaartje te zien waarop alle locaties staan waar vragen worden gesteld. 

Slenteren door Zierikzee

Je krijgt veel vragen voor de kiezen die je ook daadwerkelijk kunt beantwoorden door goed te kijken op de locatie waar je bent en dat maakt Qula heel euh, cool. Je loopt in totaal ook geen Nijmeegse vierdaagse: in vijf kilometer waren we er wel. Wat mij als tekstvrouw dan weer heel erg opviel is dat de teksten erg leuk zijn geschreven. Als je al niet enthousiast zou worden van je groepje of van je omgeving, dan wel van de teksten in deze puzzeltocht. Complimenten dus aan Qula, al is wel mijn enige referentiekader die van Zierikzee. Hopelijk is het niet nodig, maar zo wel dan ga ik in 2021 graag vaker op Qula Trail. Hoewel RLLY ook erg tof is, is RLLY meer voor in de auto en Qula meer voor met de benenwagen. Lekker doen!

Advertentie

Een gedachte over “Qula Trails zijn een leuk puzzeluitje in Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.