Het is bijna Curacao: Center Parcs Port Zélande

Eigenlijk is het zonde om naar Center Parcs Port Zélande in Zeeland te gaan als het koud is, want het is dan wel echt heel grauw en troosteloos. Zelfs de flamingo’s in de verder uitgestorven Market Dome en de vrolijk gekleurde huisjes zelf met het kleine haventje komen simpelweg niet zo lekker uit de verf als het weer zo grauw is. Geen man overboord: binnen is het hartstikke gezellig.

Ik was met enkele vrienden naar Center Parcs, naar wie ik ook wel refereer als zijnde mijn coronabubbel. We zorgen dat we verder nagenoeg geen mensen zien. Dat maakt het extra leuk om elkaar te zien, want onze avondjes spelletjes doen en borrelen zijn altijd goed. De kroegen zijn niet open, maar ook als die wel open zijn, dan prefereren we vaak gewoon een avondje drinken, YouTube kijken en dus spelletjes doen bij één van ons. Zeker nu vakanties en overige feestjes er even niet inzitten, leek het ons briljant om naar Center Parcs te gaan. Zeker als je alleen woont, dan heb je soms enorm behoefte aan contact.

Center Parcs Port Zélande

Om redenen die ik me niet meer kan herinneren wilde mijn bff graag naar Port Zélande. Even naar de kust, de Zeeuwse kust. Ik was toen ik een jaar of 12 was wel eens in Port Zélande geweest en ik herinnerde me vooral het zwembad en dat er veel water was in het park zelf. Dat zwembad heb ik ditmaal door de maatregelen niet kunnen ervaren, maar de rest van het water, ja, daar kom je in deze provincie niet onderuit. We kwamen vrijdagmiddag iets voor drieën aan en konden gelukkig ons huisje al in. Even later kwam er zelfs iemand van Center Parcs langs met warme chocomel, ook om enigszins iets te terug te doen nu de market dome nagenoeg onbegaanbaar was. Je mocht er wel even in, maar het was verder nogal uitgestorven. 

De reden dat ik dit blog schrijf is vooral omdat de huisjes in Port Zélande erg mooi zijn. Ook al moet je vooral binnen blijven zitten, je voelt je toch alsof je buiten bent. Dat komt bijvoorbeeld door de ligstoelen op het balkon (die we uiteraard in de kou liever niet gebruikten), maar ook de decoraties in het huisje voelen alsof je buiten op een duin loopt. Of je nu staat te douchen in de badkamer of eten kookt in de keuken: het is net alsof je buiten bent. Nou ja, niet dat je daar ook naakt rondloopt, maar de aankleding van de ruimte is heel natuurlijk, modern en mooi.

  • Port Zélande
  • Port Zélande
  • Port Zélande
  • Port Zélande
  • Port Zélande
  • Port Zélande

Knusheid

Ik vind het ook leuk dat de huisjes een wenteltrap hebben in de woonkamer. Ik had dat thuis niet en ik vind het altijd gezellig om te zien. De kamers zijn lekker ruim en er is zelfs een zolder. De keuken is ruim, de eettafel staat op een gezellige plek achter de bank in de woonkamer én er is een haard. Er is enerzijds veel ruimte, anderzijds ook veel knusheid. De huisjes zijn van alle gemakken voorzien, al vond ik wel dat de schoonmaak wat te wensen overliet. Er zat echt veel stof op bijvoorbeeld de randen op de muur in de toilet en op meer plekken. 

Verder niets dan lof over Center Parcs Port Zélande, dat zeker in deze ingewikkelde tijden een baken is van nog een beetje een vakantiegevoel kunnen hebben.  En, een grote plus: je kunt er nog steeds wel midgetgolfen. Voor de kinderen is er zelfs een ponyclub!

Een gedachte over “Het is bijna Curacao: Center Parcs Port Zélande

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.