Gratis musea hoppen in Washington D.C.

Zeg je reizen, dan zeg je Amerika, althans voor mij en ik ben er slechts een keer geweest. Wel een rondreis van weken, waarbij we van alles hebben gedaan, gezien, ontdekt, gegeten en uitgeplozen. Washington D.C. was een van de plaatsen waar we zijn geweest en je kunt daar gratis naar musea!

Hier in Nederland betaal je al snel meerdere tientjes om een museum binnen te gaan. Is het niks en ben je er bij wijze van na 5 minuten alweer klaar mee, dan heb je pech. Je kunt natuurlijk een Museumkaart aanschaffen, waardoor je wel bij veel plekken ‘gratis’ naar binnen kunt.

Ben je in Amerika dan is het echt gratis, zowel voor Amerikanen als toeristen en dat is toch ook wel goddamn chique. Amerika telt nogal wat musea en daarom is het feit dat het gratis is natuurlijk ook al heerlijk. Je kunt bij wijze van 5 minuten naar binnen, checken of het wat is en dan bepalen of je “echt” gaat genieten.

Zo hadden we in Washington D.C. een middagje vrij en daar zitten veel museums relatief dicht bij elkaar. Welke we exact bezocht hebben durf ik niet meer te zeggen. Wel waanden we ons tussen (oude) vliegtuigen, hebben we de Declaration of Independance bekeken, heb ik allerlei mineralen gespot, skeletten gezien en prachtige insecten van dichtbij bekeken en mogen vasthouden.

En dat allemaal op een prachtige middag in D.C.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.