Landal PUUR Exloo: een bungalowparkje zonder bungalows

Mijn ouders en ik gaan elk jaar een weekendje met mijn broer en zijn vrouw en hun dochter naar een bungalowpark. Hoewel ik met mijn vrienden die-hard Centerparcs-fan ben, kiezen mijn ouders liever voor Landal. Landal wordt vaak -net als Centerparcs- omschreven als een bungalowparkje, maar zo kun je dat echt niet meer noemen. De meeste parken van Landal bestaan uit huisjes die groter zijn dan het gemiddelde appartement. Zo ook in Landal PUUR Exloo, waar de huizen praktisch villa’s zijn, inclusief rieten daken.

Landal PUUR exloo keuken
Als je binnenkomt, zie je meteen de grote keuken

In coronatijd naar een bungalowpark gaan, dat is eigenlijk het dichtst wat je bij vakantie kunt komen in deze periode. Ik heb het in ieder geval al een stuk of zes keer gedaan in het afgelopen half jaar en het is elke keer weer lekker. Hoewel, ik moet oppassen dat gewenning niet op de loer ligt. Mijn ouders houden er ook wel van om af en toe even in een en net even andere omgeving te zijn, ook al kunnen we niet even ergens lekker uit eten, of gebruikmaken van een zwembad.

Landal PUUR Exloo living
Een lekker ruime woonkamer met veel licht

Landal PUUR Exloo

Het luxe huizenpark van Landal PUUR is nog niet heel lang open. Het is vrij nieuw en dat merk je: niet alles is helemaal af qua voorzieningen, maar in het huisje zelf is alles perfect. We hadden het goedkoopste type huisje op het park, maar dat was alsnog een dikke villa met rieten dak en sauna. Voor een week huishuur betaal je zo’n 700 euro. Normaliter kun je volgens mij gebruikmaken van het zwembad van het naastgelegen Fletcher-hotel, maar nu de regels wat strenger zijn is dat niet meer het geval.

Gelukkig kun je wel lekker wandelen. Naast het park is een klein bos met allerlei klimtoestellen voor kinderen. Je kunt er even goed tot rust komen. Zeker als je alle gedoe rondom de pandemie even helemaal zat bent en de vier muren van je eigen huis, dan kun je bij Landal PUUR wel echt even genieten van de natuur, je gezelschap en rust. Het huisje is enorm luxe met een gigantische keuken met allerlei kastjes, sommige huisjes hebben volgens mij een sunshower (maar onze helaas niet), dan is er natuurlijk die sauna, maar ook een mooie televisie, gratis zeer acceptabele wifi en goede bedden in mooi ingerichte kamers.

Landal PUUR slot
Het huisje heeft zelfs een slim slot, waardoor er geen receptie nodig is

Bungalow? Villa!

Hoewel het mooie huisjes zijn en de sfeer perfect is voor koppels. zijn ze wel erg groot. Het huisje wat wij hadden geboekt was voor zes personen, maar het was zo ruim, je kunt er makkelijk nog een paar kinderen bijdoen als je zelf een kinderbedje meeneemt. Wat ik ook wel goed vind, dat is dat er veel licht en ramen in de woonkamer zijn, zonder dat je nou per se alles van de buren hoeft te zien. De huisjes staan precies zo opgesteld dat je genoeg privacy hebt.

Mijn ouders zijn alvast hun volgende bezoek aan het plannen voor de lente, want zij willen graag terug naar Landal PUUR Exloo. Stiekem hoop ik dat ze me weer uitnodigen, al hangt dat natuurlijk wel af van de geldende coronamaatregelen op dat moment.

Bos Exloo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.