Heerlijk dobberen in een Mexicaanse cenote

Zoals ik al vaker heb genoemd heb ik in 2004 een rondreis gemaakt door Mexico, Guatemala en Belize. Naast allerlei steden, jungles, tig soorten vervoer, oude Mayasteden, wilde dieren, strand en heerlijk eten was er nog genoeg tijd om nog meer te relaxen. Dat heb ik onder andere gedaan in een echte cenote.

Je kent ze stiekem vast wel, want je ziet ze bijvoorbeeld regelmatig op televisie, in series, documentaires of films. Een cenote is een grot of poel die vol met water staat. Je hebt ze in allerlei vormen en maten. Sommigen liggen in de jungle en bevatten een watervalletje.

In andere zwemmen vissen en weer andere cenotes zijn omgeturnd tot een toeristische attractie. Je kunt er wat eten en drinken, er is een aangelegde trap of een ‘duikplatform’ en ook kun je er allerlei accessoires en prullaria kopen.

Welke cenote het precies was waar ik gezwommen heb weet ik niet meer, maar heel toeristisch was het gelukkig niet. Wel was het een heerlijke mix van rust, even genieten en jungle, vooral veel jungle. De klimplanten waren overal en nergens te zien, met genoeg insecten, hagedissen en vogels die daar weer in verscholen zaten.

Mexico (maar ook de landen eromheen) heeft heel veel moois te bieden, waar je intensief van kunt genieten, maar zo even heerlijk dobberen… love it!

Cenote

Een gedachte over “Heerlijk dobberen in een Mexicaanse cenote

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.