Drie games die je het gevoel geven dat je op vakantie bent

Eén van de redenen waarom ik van games houd, dat is dat ze je mee kunnen nemen naar een andere wereld. Als je een weekendje even goed gaat zitten voor een bepaalde game, dan kan het net voelen alsof je een weekendje weg bent geweest. In dit blog sta ik stil bij drie games die écht voelen alsof je op reis bent.

Far Cry 4

Mijn favoriete game-die-net-een-vakantie-lijkt, dat is Far Cry 4. Je kunt in deze game van Ubisoft op onderzoek in het Himalaya-gebergte. De locatie heet in het spel Kyrat, maar wij zouden het toch eerder wegzetten als Nepal. Nepal met al zijn weelderige groen, exotische dieren en… de badguy Pagan Min. In deze game dan, want je moet vechten met wolven, rijden op olifanten en vertrouwen op sommige mensen om je verder te brengen. Zo kun jij een einde maken aan de macht van Pagan Min. Vooral het eerste gedeelte van de game is levensecht en lanceert je linea recta in de jungle.

Sleeping Dogs

In Sleeping Dogs beleef je niet bepaald een luiervakantie, want je moet aan de bak. In deze game ben je namelijk een soort maffia-man die in Hong Kong allerlei opdrachten moet uitvoeren. In 2012 kwam deze game van United Front uit, maar hij is nog steeds heel relevant. Je bent in dit spel een agent uit de Verenigde Staten die undercover onderzoek doet. Hij moet duiken in de wereld vna de Sun On Yee Triads. Het is net alsof je echt in Hong Kong loopt als je dit spel speelt. De drukke nachtmarkten waar iedereen vanalles van je wil, de prachtige skylinedelen die je toeschijnen vanuit het water: er worden zelfs drakenoptredens gegeven. Sleeping Dogs heeft alles in zich om je even te wanen in Hong Kong. Maar dan met dikke actie.

Just Cause

Ben je niet zo van Azië en ga je liever naar Zuid-Amerika, dan is Just Cause helemaal een game voor jou. Deze over-de-top-actiegame speelt zich af op het fictieve tropische eiland San Esperito, waarin je in een helikopter kunt stappen om langs de mooie stranden te vliegen, of een parachute kunt zweven langs een rijkdom aan groen. Ontwikkelaar Avalanche Studios heeft het echt heel goed gedaan met deze game vol wapens, een dictator en een heleboel corruptie. Qua graphics is de eerste Just Cause iets minder sterk dan de games die erna kwamen, maar qua setting is dit spel echt het allerbest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.