Mijn eerste helikoptervlucht ooit… In Canada!

Wintersport is een prachtige luxe die ik de afgelopen jaren weer heb mogen ervaren. Waar we vorig jaar naar Lapland zijn gegaan voor een prachtige trip, was het in februari van dit jaar tijd voor West-Canada. We hadden een prachtige 10-daagse reis in het vooruitzicht met allerlei excursies en trips. Een daarvan was een helikoptervlucht, m’n eerste ooit.

Over onze West Canada-vakantie begin februari kunnen we wel een hele eigen site starten, want daar hebben we echt prachtige avonturen beleefd. Check trouwens ook onze andere wintersport-avonturen hier op Reislist.nl. Dat terzijde hadden we een reis geboekt inclusief allerlei verschillende mini-avonturen. Zo hebben we verschillende wandeltochten gedaan, gewandeld op een bevroren meer, gesnowboard, een sneeuwschoentocht gedaan en we zijn op pad geweest met een heuse helikopter.

Helikopter
Onze vriendelijke helikopter-piloot en een prachtig uitzicht

Eerste keer in een helikopter

Ikzelf had nog nooit in een helikopter gezeten, want dat is en blijft toch wel erg exclusief. Daarom had ik ook extra zin in de middag waarop we zouden vliegen. De weersvoorspelllingen waren perfect, weinig wind en neerslag, maar juist een heerlijk zonnetje. We konden met maximaal vijf man (en de piloot) plaatsnemen, perfect want zo kon de schoonfamilie er ook bij.

Helikopter
Wat meet je precies?

Van te voren kregen we veiligheidsinstructies, bijvoorbeeld hoe de gordels werkten en hoe je naar de helikopter moest lopen met gebogen hoofd. Ook werden we gewogen en werd er bepaald wie waar kwam te zitten. Als een kind zo blij mocht ik voorin zitten, heerlijk met zo’n glazen cabine. Helikoptervluchten zijn duur en we zouden dan ook zo’n 20 minuten vliegen.

Helikopter
Glazen cockpit geeft je een Red Bull-gevoel

Het was denk een mix van de eerste keer in een helikopter en het adembenemende uitzicht, maar het leek wel alsof we een uur in de lucht zaten. We zagen de prachtige uitgestrekte bossen, een groot bevroren meer en allerlei kronkelende riviertjes. Ook vlogen we langs verschillende bergtoppen, waar we wilde berggeiten probeerden te spotten. Die hebben we niet gezien, maar dat mocht de pret niet drukken.

Helikopter
En helaas, de landing is ingezet

Als iemand ooit had gezegd dat mijn eerste helikoptervlucht in West-Canada zou zijn, dan had ik die persoon recht in zijn gezicht uitgelachen, doe niet zo gek joh.

3 gedachtes over “Mijn eerste helikoptervlucht ooit… In Canada!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.