Geweldige ervaring: de afternoon-tea in een Londense bus van B-Bakery

Brigit’s Bakery is een begrip in Londen. Een zichtbaar begrip, want geheid dat je tijdens een weekendje in deze wereldstad de afternoon tea-bus wel voorbij ziet komen. Dit is een ouderwetse Londense bus met daarin allemaal smikkelende mensen. Enorm knus en gezellig. Wat je niet kan zien, dat is dat het vrij prijzig is: 70 euro per persoon. Is dat het waard?

Voor ik mijn verhaal afsteek, moet ik eerst iets bekennen. Ik ben nogal een high tea-freak. Je kunt me niet gelukkiger maken dan met scones en chocolade, met sandwiches met chutney en met sloten thee. De afternoon tea is voor mij het summum, helemaal in Londen. Nu heb ik wel eens de meest decadente afternoon tea van mijn leven gedaan, namelijk die in het Ritz in Londen, en die kostte misschien een tientje meer dan deze afternoon-tea in een Londense bus. 

Afternoon tea in Londen

Eerlijk is eerlijk: de afternoon tea in het Ritz is wat mij betreft de winnaar. De kwaliteit van de high tea, maar vooral de omgeving en de manier waarop je wordt behandeld: het voelt allemaal heel speciaal. Er wordt heel veel zorg besteed aan de gasten en dat is voor mij echt een ervaring geweest die ik mijn hele leven niet vergeet. We waren ook gekleed in prachtige jurken en pasten bijna helemaal in het decor, even daargelaten dat we niet bepaald tot de rijken der aarde behoren als het gaat om de hoeveelheid geld op de bank.

Terug naar de afternoon tea van B-Bakery. Hij is niet goedkoop. Dat komt natuurlijk deels omdat je twee dingen met elkaar verenigd: je rijdt ondertussen in een Londense bus (wat al voor veel mensen een bucketlistdingetje is), je gaat langs de grootste toeristische trekpleisters van de stad (en hebt die dus ook meteen van een afstandje gezien) en je krijgt ondertussen dus allemaal lekker eten voorgeschoteld. Het is zeker geen afternoon tea om snel te vergeten, maar je kunt er wel gewoon in een spijkerbroek aanschuiven en het komt allemaal wel wat meer als fabriekswerk over, in plaats van de enorme persoonlijke aandacht die er was in bijvoorbeeld het Ritz.

Ik dacht eerst dat de afternoon tea wat duurder uitviel in de bus, door mijn eigen ‘schuld’. Ik heb ervoor gekozen om een zitplek te kiezen, omdat ik per se boven wilde zitten. Kies je hier niet voor, dan scheelt het echter een paar euro, dus dat is het niet. Het is gewoon echt een prijzige afternoon tea. We deden hem wel met kersttijd, dus we konden rekenen op wat kerstige extra’s zoals een christmas cracker en koddige kerstlampjes die de bus nog sfeervoller maakten.

High tea in een Londense bus

De afternoon tea zelf is erg lekker. B-Bakery weet er absoluut een luxe feestje van te maken met verse sandwiches met komkommer en mint, pastrami en mosterd en gerookte zalm-pretzels. Wederom moet ik hier even eerlijk zijn: ik ben als vegetariër niet voor die laatste twee gegaan: je kunt netjes aangeven of je dieetwensen hebt, dus kreeg ik alleen vegetarische heerlijkheden voorgeschoteld. Qua zoetigheid is het ook fantastisch: zelfgemaakte taarten zoals citroen-meringuetaart, aardbeien-mini-cupcakes, enzovoort. En natuurlijk, hetgeen mijn hart altijd doet stralen: scones! Met echte clotted cream en jam, genieten geblazen.

Het is echt een feestje en zeker omdat er ondertussen een bandje te horen is met wat er zoal te zien is, zijn zelfs gesprekken die stilvallen niet zo erg. Bovendien staat er in het geval van de kersttour ook nog kerstmuziek op, dus dat maakt het ook gezellig. Thee wordt bijgeschonken door de medewerkers en hoewel dat qua luxe een iets minder bijzondere ervaring was, zit daar wel weer een verrassing in die ik verder niet zal verklappen. 

Lekkers van B-Bakery

Als je me zou vragen of de afternoon tea van B-Bakery zijn flinke bedrag waard is, dan zou ik je daar geen antwoord op kunnen geven. Het hangt namelijk erg af van wat je plannen zijn. Ben je drie tot vijf dagen in Londen, dan zou ik je het Ritz aanraden, omdat die net even wat luxer is en bijna net zo duur. Ben je er echter maar één of twee dagen, dan is deze afternoon tea ideaal omdat hij zoveel dingen combineert. Je ziet de stad, je kunt heerlijk eten en drinken en hoort ook nog het één en ander over die gebouwen die de Londen skyline zo bijzonder maken, zoals Big Ben. 

Ben je net als ik een soort kind aan huis in Londen omdat je je er eigenlijk meer thuisvoelt dan thuis, dan is deze afternoon tea wel tof voor de ervaring, maar zal je de meeste highlights uit de stad wel al kennen. Voor die mensen zou ik zeggen: wil je het doen omdat je de bussen al zo vaak hebt zien rijden en het je leuk lijkt: dan moet je het zeker doen, maar er zijn zoveel luxe, toffe afternoon tea-ervaringen te beleven in deze bijzondere stad, dat het misschien beter is om daarvoor te kiezen en qua sighseeing voor een andere bustour te gaan. 

Wil je echter iemand verrassen, zoals je moeder of je beste vriendin, dan is dit wel echt een kneiterleuke verrassing, die als bijkomstigheid heeft dat ze geen luxe kleding hoeft te hebben ingepakt en ze wel driedubbel verrast zal zijn. Kortom, echt wel een goede keuze, al komen ze mede door hun hoge prijzen wel gevaarlijk dicht in het vaarwater van de echt ultiem luxe afternoon tea.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.