Het beste souvenir uit Londen is een blik Ben’s Cookies

Het leuke van veel reizen vind ik dat je er overal je stokpaardjes vind. Als een collega van mij naar Thailand gaat, dan vraag ik steevast of-ie voor mij zakjes meeneemt om Thaïse ijsthee te maken. Gaat iemand naar Londen, dan vraag ik meestal om een zakje Cadbury Easter Eggs. Gaat Colin echter naar die mooie UK-hoofdstad, dan vraag ik om mijn lievelingslekkernij (en een van de beste souvenirs): een blik Ben’s Cookies.

Ben’s Cookies klinkt simpel en dat is het ook. In deze vaak miniscule tentjes kun je uit diverse koeken kiezen die de medewerker vervolgens in het bekende ronde Ben’s Cookies-blik stopt, of in een kartonnen doosje. Ben’s Cookies is makkelijk te herkennen aan de rode kleur en het logo met daarop Ben en zijn koekjes getekend. Tenminste, ik ga er vanuit dat de man Ben heet.

Ben’s Cookies heeft ook nog geweldige aanbiedingen

Het gevaarlijke aan Ben’s Cookies, dat is dat ze geweldige aanbiedingen hebben. Koop je vijf koeken, dan krijg je er twee gratis. Dat je echter totaal niet kunt inschatten hoe enorm die koeken zijn, waardoor je de rest van je dag in Londen als een pakezeltje moet lopen, dat moet je maar voor lief nemen. En dat neem je ook wel voor lief, als je een hap van zo’n goddelijke koek hebt genomen. Het zijn trouwens niet alleen flinke jongens, ze vullen ook nog eens goed: ik eet ze meestal als vervangend ontbijt of lunch.

Ik kan je nu gaan aanraden welke smaken je moet kiezen, maar dat moet je vooral lekker zelf uitvinden. Ik vind ze allemaal erg lekker, al blijf ik er toch bij (maar dat is in het algemeen sowieso zo), dat koeken met chocolate chips de beste zijn. Maar ze hebben ook oatmealkoekjes als je iets gezonder wil doen, die je ook makkelijk door de midden kan breken mocht je de calorieën niet in een keer naar binnen willen gooien. Snap ik heel goed, al heb ik altijd moeite om dan niet alsnog die andere helft meteen daarna op te eten.

Het is best moeilijk kiezen, waardoor je al gauw met een enorme doos vol vertrekt
Het is best moeilijk kiezen, waardoor je al gauw met een enorme doos vol vertrekt

Een topsouvenir

Ik vind Ben’s Cookies erg leuk als souvenir, omdat ze in een heel handig, herkenbaar en mooi rood blik komen, dat niet eens zo heel erg duur is. Je hebt bovendien lekker iets vers mee, en ik denk dat eten en iets handigs altijd gewenst is. Hoewel er steeds meer mensen zijn die de vreemdste allergieën hebben, zijn koekjes nog steeds een redelijk universeel iets. Zeker die van Ben: als je niet van chocolade houdt, dan kun je gewoon een ander koekje nemen waar geen chocolade in zit. Daar zijn er trouwens niet heeeel veel van geloof ik, al weet ik dat niet zeker omdat ik zelf nou eenmaal altijd voor chocolade ga.

Ik word altijd heel erg blij als ik rood in een plint van een Londens gebouw zie, want ik weet dat ik daar de lekkerste koeken kan verwachten. Neem er eens eentje, of neem er eens een paar mee, want echt waar: er zit een klein beetje van die mooie stad Londen in elk koekje. Een beetje liefde, een beetje Verenigd Koninkrijk en vooral een heleboel suiker, boter en andere goddelijke ingrediënten. Eens kijken wat vluchten naar Londen op dit moment kosten…

Een geweldige eyecatcher, toch?
Een geweldige eyecatcher, toch?

Een gedachte over “Het beste souvenir uit Londen is een blik Ben’s Cookies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.