“Levering in een dag”, behalve bij Zalando

Okee, dit is een reisblog en webwinkels en hun zendingen zijn misschien een wat ver-van-mijnbedshow, maar ik wil ook weleens een klein beetje kunnen ranten. Tevens moeten al die bestelde kleding natuurlijk wel worden verstuurd en dus stiekem ook reizen…

Daar is ‘ie weer, ik heb het over mijn voorste kruisband-operatie. Leuk allemaal, het gaat prima, stiekem ben ik al één keer in het buitenland geweest dit jaar. Daar gaat het echter niet over deze ronde, afgelopen maanden ben ik ook flink bezig geweest met een persoonlijke afvalrace.

Dat is zo goed gegaan dat ik ook wel een heel nieuwe garderobe kon gebruiken. Afgezien van wat oude broeken, shirtjes en wat schoenen pas ik eigenlijk nagenoeg niks meer. Ik ben nu al een tijdje op een stabiel gewicht, dus het was tijd voor een heel nieuwe garderobe. Dankzij Corona is even de stad in er niet bij, dus het was tijd voor mijn favoriete webshop: Zalando.

Ooit weleens voor het eerst een hele lading besteld en het is an sich wel een fijne shop. Colin blijft bij zijn leest en in de afgelopen jaren heb ik er regelmatig een bestelling geplaatst. Dus ook voor m’n nieuwe garderobe heb ik me gewend tot Zalando. De hele bestelling uitzoeken duurde wel een avondje, want ik had truien, shirtjes, overhemden, jeans, korte broeken en sneakers nodig.

Zalando

Het aanbod daar is reuze, jaja ook bij tig andere webshops, maar okee. Het kwam er op neer dat m’n ingevoerde kortingscode van 10% genoeg korting gaf om een extra paar Nike Air Max’jes te bestellen. Nou weet ik uit het verleden dat je moet opletten of het niet via ‘partners van Zalando’ wordt verstuurd, iets wat bij een eerdere bestelling helemaal k*t was. Toen had ik 20 items besteld ofzo, die in 12 pakketjes werden aangeboden, geen doen joh, natuurlijk ook helemaal niet als je wat wilde retourneren.

Deze keer viel het mee, het waren immers maar twee containers, maar die levertijd joh. Na zo’n vijf dagen kwam het eerste pakketje, het grootste pakket na een week en er volgden zo nog wat kleinere pakketjes. Kom op Zalando, we leven in 2021, bij het gros van de winkels bestel je voor ergens laat in de avond en heb je het de volgende dag in huis. Bij verschillende shops kun je zelfs vandaag bestellen en het later op die dag al ontvangen.

En dan lees ik ook nog eens in de krant dat er een recordprijs is betaald voor het distributiecentrum in Bleiswijk: 215 miljoen. Daar ligt kleding voor de Benelux, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, maar ik… Ik wacht nog steeds op mijn tweede bestelling, want niet alles paste even goed, omdat ik m’n nieuwe maten niet goede kende…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.