Op de bucketlist: het Malediven-esque Stella Island Luxury Resort op Kreta

Als ik ooit de loterij wil, dan wil ik mijn vriendinnen Linda en Dionne graag meenemen naar Zuid-Afrika. Maar, als ik eerder 10.000 euro win dan 100.000, dan maak ik daarin toch een andere keuze. Dan neem ik mijn vriendinnen een weekend mee naar… Stella Island Luxury Resort op Kreta. Het lijken wel die bovenwaterbungalows van de Malediven.

Hoewel het door veel sites wordt gepresenteerd als een goedkoper alternatief voor die Malediven-bungalows, is het niet per se goedkoop. Je kunt bij Stella Island Luxury Resort kamers boeken, maar dat wil je niet, dus je moet echt kijken naar een bungalow. Bungalows zijn ongeveer 500 euro per nacht voor twee personen, en voor drie personen gaat dat al gauw naar 1000 euro per nacht. Hangt uiteraard wel van de periode af. Ga je in het potentieel wisselvalligere oktober, dan heb je voor 600 euro per nacht al een bungalow voor drie personen.

Lekker naar Kreta

Het is niet voor niets dat Easyjet niet naar Kreta vliegt tussen eind oktober en maart: het weer is dan gewoon niet lekker vakantie-eiland-achtig, waardoor je wel kunt stellen dat in oktober naar griekenland gaan wel een risicootje is. Ik heb een oom die in Thessaloniki woont op het vaste land, en we waren daar een keer in februari: dat was niet heel aangenaam. Kortom, oktober zou wel een risico zijn, maar het voordeel is wel dat het resort dan beter betaalbaar is en je vlucht ook. Tenminste, dat dacht ik: Easyjet komt al gauw uit op 300-400 euro per persoon een vlucht naar Kreta. Een gigabedrag… Raar ook wel, want in augustus kan ik een vlucht voor 200 euro vinden… 

Maar goed, het resort kost in augustus 1200 euro per nacht, dus dat is geen optie. Ik denk dat je het uiteindelijk wel bij elkaar moet kunnen puzzelen voor een totaal van 600 euro vliegen voor drie personen en dan 2000 euro voor drie nachtjes. Oke, dat is toch wel wat decadent he? Aan de andere kant is het wel een ervaring die je nooit vergeet. Is het niet die mooie bungalow op dat water, dan is het wel het lagune-achtige buitenzwembad, of het feit dat dit resort eigenlijk gewoon één grote spa is. Er zijn twee bars, een à la carte restaurant en een buffetrestaurant (dat klinkt wel betaalbaar.. toch?). Ik hoop dat er ook een zwembadbar is. Ik weet niet waarom, maar geef mij een palmboom en een bar waar je een cocktail kunt drinken terwijl je in het water vertoeft en mijn luxe-vakantie-gevoel is compleet.

Stella Island

Vooralsnog is het Stella Island-resort financieel en qua wereldproblematiek een wat onbereikbare bestemming. Ik ben benieuwd of we bovendien als ik wel de loterij win toch alsnog die Hollanders blijken die denken: nou, we kunnen ook wel wat goedkoper weg. Eerlijk is eerlijk, uiteindelijk maakt het voor het plezier wat we met zijn drieën hebben ook niet heel veel uit. Tegelijkertijd zou je bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor één nachtje in zo’n resort. Dan heb je alsnog dezelfde ervaring, maar dan wat minder lang. Waarschijnlijk zal dat ons Hollandse compromis uiteindelijk worden. Kom maar op met die jackpot!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.