The Tulip Barn in Hillegom is een heerlijk uitje in Nederland

Roze, wit, oranje, geel, paars: als er een veelzijdige bloem is, dan is het de tulp wel. En ze is zo lekker Hollands! In de bollenstreek kun je je ogen nu goed de kost geven, want er staan weer velden vol kleurrijke bloemen. Echter zijn boeren niet bepaald blij als je zomaar hun veld inspringt. Gelukkig biedt The Tulip Barn mogelijkheid om je volledig op de tulpen te storten. 

Het is een beetje moeilijk om toffe dingen te vinden om te doen temidden alle coronamaatregelen, maar ik haal veel inspiratie van SocialDeal. Ik waardeer het dat je daar altijd wel weer gekke dingen kunt vinden om te doen, al is de prijs soms wel wat gekunsteld. De prijs van de Tulip Barn in Hillegom bijvoorbeeld, die klopt niet helemaal. Je koopt geen geweldige deal, maar het is wel een leuk prijsje. Voor 14 euro in plaats van 28 euro kun je met twee personen het tulpenveld op, waarbij je ook nog een drankje en een gebakje krijgt. 

The Tulip Barn

Normaliter kost dat dus 14 euro per persoon, wat ik een wat vreemd bedrag vind. Ga je namelijk zonder SocialDeal-bon naar The Tulip Barn, dan kost het 4 euro per persoon om het tulpenveld op te mogen. Het was lekkere appeltaart en de drankjes waren prima, maar een blikje Fristi en een stuk appeltaart kost echt samen geen 10 euro normaal. Dus ja, die neppe ‘eigenlijk kost het normaal het dubbele en je betaalt nu de helft’, dat vond ik niet helemaal kloppen. 

Aan de andere kant vind ik 7 euro per persoon een heel fijne prijs voor een geweldige middag tussen de tulpen. De mensen van The Tulip Barn in Hillegom hebben het ook heel erg leuk aangekleed. Er is een tractorracebaan, er staan allemaal grappige props in het veld (zoals een grote gouden koe, een schommel, een kinderwagen (oke, die was een beetje creepy) en zelfs een piano. Je kunt gratis naar het toilet, je kunt tulpen kopen en je kunt zelfs naar een nabijgelegen veld lopen waar je toch nog even zo’n weidse foto kunt schieten.

Want wat wel een nadeel is aan The Tulip Barn, dat is de drukte. Ik was er tijdens Koningsdag, wanneer veel mensen van hun vrije dag gebruikmaakten (en van het stralende weer) om een glimps op te vangen van die prachtige tulpen. Hoewel je heel goed de ruimte tussen mensen kunt bewaren, want zo druk is het ook alweer niet, is het wel zo dat er dus bijna op al je foto’s wel iemand anders staat. Op de onderstaande foto zie je dat dat soms ook niet even fijn is om naar te kijken, hihi.

Tulpenvelden in de bollenstreek

Ik moet wel zeggen, ik ben nog nooit naar de Keukenhof geweest, maar zo tussen die tulpen staan heeft wel iets. Zeker met de zon op je bol is het een feestje om van die lekker Hollandse foto’s te maken voor Instagram. Ik heb er in ieder geval meteen een hele story van gemaakt, die ik naast al mijn reisverhaaltjes heb gezet nu dat er toch even niet meer inzit. The Tulip Barn is dit jaar geopend van 20 maart tot en met 9 mei, dus je hebt nog een week om te gaan. Ik raad wel aan om met een vriendin te gaan, want ik denk dat een partner er waarschijnlijk wat minder op zit te wachten om constant foto’s te maken. 

Zoals je in dit artikel kunt zien, zijn mijn vriendin en ik goed losgegaan. Het is echt een prachtige tijd om in de Bollenstreek te zijn. Je zou zelfs nog kunnen overwegen om een drone mee te nemen, al betwijfel ik of je daarmee beelden mag maken gezien de drukte. In ieder geval heeft de ‘selfietuin’ van The Tulip Barn zo’n 400.000 tulpen om mee op de foto te gaan en daarna kun je dan in de bloemenkas een lekker stuk appeltaart krijgen met een goede kop thee. Wij vonden het allebei een zeer geslaagd uitje!

Een gedachte over “The Tulip Barn in Hillegom is een heerlijk uitje in Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.