De lekkerste hamburger in Ierland, scoor je in Fitzgeralds Pub

Met een weekendtripje in Ierland met Laura en een vriend van ons hebben we ook een dagtrip gemaakt naar een prachtig natuurgebied. In the middle of nowhere konden we wat lunchen en daar hebben we een hamburger gegeten om je vingers bij af te likken.

Bij onze dagtrip naar The Wicklow Mountains en ‘Kattegat’ was het ook tijd voor een break, in een dorpje met 12 huizen, een kerk en een slager. Het was grijs, donker en het leek niet open, maar dat was het toch: Fitzgeralds Pub. Als je op Google zoekt zul je het vast en zeker niet eens vinden, maar so be it.

We konden daar even een snelle lunch meepakken, voordat we weer verder het wonderschone Ierland gingen ontdekken. We hadden al heel wat kilometers gemaakt, het was een beetje grauw en grijs en daarom ook wat fris. Tijd voor een flinke lunch dus en we kozen dan ook voor een hamburger, althans Laura niet natuurlijk, want die eet geen vlees.

Voor Laura een schaal aardappeltjes besteld, gestampte welteverstaan en wij twee hamburgers. De eigenaar van de toko, was tevens de ober, een flinke vent met een buik van een wijnvat, met een heerlijk Iers accent. Het eten werd al redelijk snel gebracht en naast de burger werden ook een bakje met patat en salade geserveerd.

Die burger… Die was mals, sappig en heerlijk om in te bijten. Samen met de sauzen, een immense gefrituurde uienring, heerlijke sauzen, een plakje kaas en gebakken bacon was het een genot. Misschien was het de koude of honger, maar het was een van de, zo niet de, lekkerste burger die ik ooit gegeten heb.

Of ik er ooit weer kom in die Fitzgeralds Pub, ik vraag het me af, maar gelukkig hebben we de foto’s nog…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.