Op zoek naar Ragnar in “Kattegat”

Een tijd geleden schreef ik al over het heerlijk wandelen in de Wicklow Mountains, onderdeel van een excursie vanuit Dublin. In dat prachtige gebied zijn verschillende films, of delen daarvan, opgenomen. Zo kun je denken aan de ruige landschappen van Braveheart of de bekende brug van P.S. I Love You. Ook kwam we langs de prachtige setting van “Kattegat”, bekend van de serie Vikings.

Voordat de bus stopte om een heerlijke wandeling te maken in de Wicklow Mountains kwamen we al over de bekende brug uit de romantische film, maar even verderop vond ik het net  wat leuker. Daar was namelijk ook een filmlocatie te vinden en volgens onze tourguide was de hele crew en aankleding van de filmset slechts een paar weken ervoor pas weggehaald. Of dat waar is, geen idee, maar we geloven het maar.

Vanaf een prachtige uitzichtpunt keken we namelijk op Loch Tay, oftewel ‘Guiness Lake’. Deze locatie bevat onder andere een prachtig groot meer, waar enkele weken geleden nog verschillende vikingschepen dobberden. We waren namelijk in “Kattegat”, een bekende locatie uit de HBO-serie Vikings. Naast dat prachtige meer en de bergen eromheen, ligt er namelijk een natuurlijk strand met een riviertje die uitmond in dat meer en wat bomen en grasland.

Op zoek naar Ragnar in Kattegat
Welkom in Kattegat

Leuk om even te zien en een stuk herkenbaarder dan ‘in deze omgeving werd Braveheart opgenomen’. Het was van een afstand, want in “Kattegat” zelf zijn we niet geweest, maar dat had ook wel zijn charme. Wat mooie foto’s kunnen schieten en even kunnen uitwaaien en we hadden geluk, want het weer was volgens Ierse begrippen gewoonweg prima.

Advertentie

Een gedachte over “Op zoek naar Ragnar in “Kattegat”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.