Heerlijk wandelen in de Wicklow Mountains

Als je richting Dublin gaat en even deze grauwe stad wilt ontvluchten, trek dan de omliggende natuur eens in. Je kunt daar uiteraard heen op eigen gelegenheid met een (huur)auto, maar ook een georganiseerde tour boeken. Wij hebben dat laatste gedaan en het hoogtepunt – letterlijk en figuurlijk, maar later meer – was een heerlijke wandeling in de Wicklow Mountains!

De tour werd geboekt via de VVV van Dublin, waarbij je online ook 10% korting krijgt en dus voor nog net geen drie tientjes klaar bent. We moesten om 09.00 voor de deur staan bij de VVV in Dublin, waarna we nog twee stops hadden in en om de stad. Na verschillende stops op weg naar de Wicklow Mountains, waren we bij de ingang van het nationale park. Daar kregen we een kleine 2,5 uur de tijd om te doen wat we wilden.

Monastic City

We hebben een korte wandeling gedaan van een paar kilometer, maar door al het natuurschoon wat de Wicklow Mountains te bieden hebben, hadden we die tijd volledig nodig. Het was een klein stukje lopen tot Monastic City, een kerkhof midden in de natuur, met nog één van de weinige intacte ronde, hoge torens uit de tijd van de Vikingen. Een leuk feitje daarvan is dat de ingang van zo’n toren enkele meters hoog was. Zo kon de tegenstander nooit makkelijk de toren binnenvallen, terwijl jij hem wel kon belagen met pijlen, pek en veren of verrot eten.

Monastic City
Monastic City

Upper Lake

Prachtig om even te genieten van de stilte, de schapen die er vlak naast lopen en de mysterieuze setting, vol met verweerde graven en grafstenen. Het was tijd om verder te trekken en we liepen langs de Lower Lake, een meer gelegen in dit natuurgebied. We liepen via een breed bospad met aan de ene kant het meer en bomen en aan de andere kant een kleine bergwand, met hier en daar een kleine waterval. Enkele foto’s gemaakt en doorgelopen richting de Upper Lake, want dat beloofde echt wat.

Lower Lake
Lower Lake

Langs watervallen, door bospaden en genietend van de verse zuurstof kwamen we daar aan. Een prachtig serene oppervlakte, omringt door heuse heuvels. Over bergen mogen we volgens de regels eigenlijk niet spreken, aangezien ze niet de 1000 meter hoogte passeren. Het was wat grauwig met grijze luchten, wat wel wat had, maar het was ook helder en dat is niet altijd het geval, aldus onze buschauffeur. Heerlijk even rondgelopen, nog een stuk omhoog geklauterd via de steile trappen en ondertussen kwam de zon door. Dat zorgde op de terugweg naar de bus voor prachtige foto’s van blauwe luchten, witte wolken en prachtige, pure natuur.

Upper Lake
Upper Lake

Wat mij betreft was dit één van de hoogtepunten aan ons bezoek aan Dublin. Even weg van deze stad, genieten van de natuur met weinig tot niks om je heen, echt heerlijk!

3 gedachtes over “Heerlijk wandelen in de Wicklow Mountains

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.