CenterParcs de Eemhof voelt zomers net als St. Tropez

Voordat mijn vrienden en ik naar CenterParcs de Eemhof vertrokken, noemden we het gekscherend al St. Tropez. Het is aan het water en we kregen bij ons appartement elke ochtend gratis broodjes aan de deur, dus ik dacht dat het daarom was. Echter is de Eemhof écht een beetje St. Tropez, zeker met mooi weer.

Wat was het lekker weer vandaag he? Vorig weekend was dat ook het geval en ik ben toen dan ook met mijn vrienden naar St. Tropez (lees: De Eemhof) gegaan. We hadden een appartementje in de marina en we hebben er heerlijk vertoefd, juist omdat het weer zo geweldig was. Eerlijk is eerlijk, Flevoland kan echt lijken op een Franse havenstad. Wat daarbij helpt is dat er palmbomen zijn neergezet én dat er vrij flinke jachten in het haventje liggen waar je op uitkijkt.

CenterParcs de Eemhof

Met mooi weer kun je heerlijk op je balkon zitten, waar je wel wat last kunt hebben van anderen (hoewel mijn luide vrienden en ikzelf hier vooral de stoorzenders waren waarschijnlijk). Aan de andere kant is het feit dat het geluid ver reikt ook wel weer positief, want door het dicht zijn van heel veel voorzieningen door corona heeft CenterParcs zijn animatieteam zo ver gekregen om optredens te geven op de boulevard. 

De ene dag werd er gezongen (onder andere voor een jarige, wat gewoon gratis is) en de andere dag werd er gedanst. Hoewel veel Nederlanders nuchter en kill blijven doen, is het hartstikke tof dat mensen zich zo voor je uitsloven en ze doen het hartstikke leuk. Ik hoop dat ze andere weekenden een wat warmer welkom krijgen van de mensen. 

Coronapilot in het zwemparadijs

Er was trouwens wel de mogelijkheid om te zwemmen in het zwemparadijs, maar dat was een coronapilot waarbij je wel een negatieve test moest kunnen overleggen. Je kon dan met maximaal 100 mensen tegelijk zwemmen, maar het is uiteraard een dure grap: bij de GGD moet je niet zijn als je gewoon wil recreëren. Je moet dan volgens mij dus een aparte test laten afnemen bij een commercieel bedrijf en dat kost vaak 60 tot 120 euro. Duur zwemfeestje dus.

Wat wel nog mogelijk is zonder negatieve test, dat is het gebruik van het bootje naar Spakenburg. De Eemhof heeft een eigen pont-achtig bootje waarmee je naar de overkant kunt worden gebracht, naar het ex-vissersplaatsje Spakenburg. Ik schreef laatst al dat je daar heerlijk kunt snoepen (en dat je vis vooral links moet laten liggen!). We hebben daar even lekker rondgebanjerd en dat was zeer aangenaam, hoewel de boot terug wel bitterkoud was. Aan de andere kant zaten we later die dag gewoon weer wodka’s te drinken en Yahtzee te spelen op ons balkon in de brandende zon, dus die kou waren we snel vergeten in het mooie St. Tropez. 

Een god in Flevoland

Je moet in de Eemhof echt geluk hebben met het weer, want ik kan me voorstellen dat je bij regen wel steeds binnen in je appartement moet zitten en dat is minder plezierig. Het zijn echt appartementen gemaakt op weg zijn in plaats van binnen zitten. Zo is de rotan-bank niet mega comfortabel en is de woonkamer sowieso wat klein om er met veel mensen te zitten (mocht dat weer mogen). Het zijn dus, misschien ook omdat het appartementen zijn in plaats van bungalows, iets minder aantrekkelijke locaties voor slecht weer. Maar, als het mooi weer is, dan voel je je in de Eemhof echt even een god in Flevoland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.