Is Fletcher hotel De Wageningsche Berg de beste Fletcher van Nederland?

Er zijn vaak kortingsacties met Fletcher hotels en de kwaliteit tussen het ene of het andere hotel kan enorm fluctueren. Waar Fletcher De Malle Jan zeker niet een 4-sterrenervaring biedt, lijkt bijvoorbeeld het 3-sterrenhotel Boschoord veel knapper. Er is echter één Fletcher hotel dat voortdurend oppopt als beste Fletcher: De Wageningsche Berg. Klopt dat? Ik deed de test.

Wie op Fletcher direct een hotelkamer boekt, die is eigenlijk een beetje gek. Er zijn altijd wel kortingsacties te vinden met Fletcher, waarmee je voor 30 of 40 euro per kamer in een Fletcher-hotel verblijft met zijn tweetjes. Let wel, vaak komen er toch wel veel kosten bij, zeker in deze coronatijd. Ik had een kortingsbon van 30 euro voor een overnachting, maar uiteindelijk kwam dit er nog bij:

  • Weekendtoeslag 20 euro
  • 4-sterrentoeslag 10 euro
  • Ontbijt/diner-arrangement 87 euro
  • Reserveringskosten 5 euro
  • Toeristenbelasting 4 euro
Fletcher Wageningsche Berg

Driegangenmenu met ontbijt

Je bent dan voor één nachtje in het weekend weg dus wel zo’n 156 euro kwijt. Aan de andere kant is het wel verzorgd: je kunt lekker van een driegangenmenu genieten ‘s avonds en ‘s ochtends van het ontbijt. Ik vind het dus alsnog wel een goede deal, maar extreem cheap is het nu ook alweer niet. Tegelijkertijd moet je wel rekening houden met de coronamaatregelen, dus je kunt niet gebruikmaken van de wellness of een zwembad, je kunt niet in het restaurant eten maar op je kamer en alles moet op een bepaald tijdstip. Ik houd er wel van als dingen wat meer afgebakend zijn, maar echt op de bonnefooi gaat het dus niet.

Bovendien krijg je bijvoorbeeld bij je diner niet een drankje, dus je wordt geacht zelf dan een drankje mee te nemen of deze apart te bestellen. Ze hadden in de Wageningsche Berg ook een erg leuk borrelkaartje waar bijvoorbeeld lekker bitterballen op stonden. Echter was ik wel wat teleurgesteld over de prijzen. Ik ben vegetariër en schrok enorm van de prijs van ‘mijn’ bitterballen. Niet alleen omdat dat per bal een pittig bedrag is, maar ook omdat het in vergelijking met iets waar een leven voor is beëindigd in mijn opinie wel een heel nare bijsmaak geeft dat de vegetariër voor een paar stukken biet het dubbele mag betalen. Toegegeven, die bieterballen zijn geweldig, maar het kan ook te gek.

Nou ja, nu we het financiële deel hebben gehad, tijd voor het leuke deel, want verder kan ik eigenlijk bijna alleen maar positief zijn over ons verblijf. Ten eerste is het hotel heel modern, ligt het op de Wageningse berg waardoor het een geweldig uitzicht heeft en is zelfs de meest standaard kamer lekker ruim. We kregen helaas geen kamer met dat mooie uitzicht, maar daar kun je ‘s avonds of ‘s ochtends ook een leuke foto van schieten. Daar geef ik nooit zo heel veel om in Nederland.

Klompenpad

We hebben ‘s middags 15 kilometer gedaan over het klompenpad, een tocht die eigenlijk 13 kilometer was, maar we praatten teveel en raakten toen af en toe wat de weg kwijt. Ook loopt het pad soms kruislings, waardoor de kans groot is dat je een sticker of bordje mist of verkeerd interpreteert. Het is wel echt een aanrader: het Engpad. Het is een prachtige omgeving die start op die Wageningse berg en daar ook weer netjes eindigt. Je komt langs paarden, tuintjes, kasten van huizen en een heleboel groen. Heerlijk is die tocht.

Eenmaal in het hotel aangekomen spraken we een tijd af waarop het eten naar onze kamer zou worden gebracht (ook een grote plus ten opzichte van de Malle Jan, waar maar twee kamers waren verhuurd maar ze alsnog vonden dat je alles moest ophalen). Ze zeiden wel dat wanneer het druk was, het kon zijn dat we het zelf moesten halen, maar uiteindelijk hebben ze heel netjes alle gangen los van elkaar gebracht en meteen de afwas weer meegenomen. Ik vond die service enorm goed.

Restaurant Wageningsche Berg

Het eten daarentegen, dat viel voor mij wat tegen. De pasta was lekker, maar ik had als voorgerecht een salade wat echt teveel een allergaartje van de groenten van gisteren was. Vooral de baba ganoush was een beetje onherkenbaar en ik weet niet of ik dat nou zo goed vind paren met brie (nogal boerenbrie ook, wat je niet verwacht in een brie in een salade). Maar goed, dat is een kwestie van smaak natuurlijk. De ravioli als hoofdgerecht was lekker en toen het dessert kwam, toen moesten mijn bestie en ik wel even bedenken of we het wel zouden opeten. Het dessert was zo enorm zuur en overweldigend qua citroensmaak, dat het eigenlijk niet zo lekker was. Zonde, want er was wel duidelijk gewerkt aan presentatie. 

Mijn vriendin had kipsate en die was goed, ook was ze te spreken over haar carpaccio-voorgerecht. Haar dessert, dat weet ik niet meer, want we hadden een paar uur geborreld voor het eten kwam en het was iets waar ik niet dol op ben. Maar goed, ik kan voorzichtig concluderen dat Fletcher-hotelrestaurants vooral goed zijn met vleesgerechten, maar ze aan hun vegetarische gerechten (maar ook de keuze hierin, want die had ik dus niet) nog kunnen werken. Het hoeft echt allemaal niet kraakvers te zijn, maar maak dan andere keuzes in gerechten.

Goed, verder moet ik nog iets meer vertellen over de kamer, want die had een heerlijke douchecel waar je zo in kon lopen, zonder dat er een badrand was waarover je je been kan breken. De kamer is mooi schoon en ruim ingericht en niets ziet er verouderd of verkleurd uit. Het is echt een prachtig hotel. Van buiten is het bijzonder en opvallend, van binnen is het erg luxe. We hebben er heerlijk geslapen en televisie liggen kijken. We moesten echter wel een wekkertje zetten, want we hadden het ontbijtblok van 09:15 uur gekozen. 

Fletcher hotel Wageningsche Berg

Wat ik heel goed vind aan Wageningsche Berg, dat is dat je het buffet zelf kunt pakken. Je moet dus wel in je eigen tijdsslot komen en zorgen dat je het op je kamer opeet, maar je kunt zo wel zelf keuzes maken. Ik vond het bij Malle Jan best lastig dat ik dan een bord met ham kreeg. Er wordt dan veel weggegooid, omdat dingen voor je worden geselecteerd. Hier had je zelf die keuze en het voelde als een extreem compleet buffet. Ik werd er heel blij van, en ik ben nogal een ontbijtfreak.

Natuurlijk gingen we niet alleen naar Fletcher hotel Wageningsche Berg om daar te wandelen (en de dag erna trouwens de RLLY van Ede te doen, die erg leuk was, waarover later meer), ik wilde ook specifiek naar dit hotel omdat ik wilde weten of dit inderdaad de beste Fletcher van Nederland is. Hoewel er hotels van die keten zijn waar ik lekkerder heb gegeten (Jan van Scorel, ik kijk naar jou), is het verder overduidelijk dat dit een zeer goed hotel is. Een grote plus is bijvoorbeeld dat je op je kamer lekker thee kunt zetten met de waterkoker, maar ook dat de boel niet zo vergeeld en oud lijkt, maar juist heerlijk modern is. Ik denk dat Wageningsche Berg een excellent Fletcher-hotel is, dus probeer hem ook eens uit. Wel je wandelschoenen mee, he?

Een gedachte over “Is Fletcher hotel De Wageningsche Berg de beste Fletcher van Nederland?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.