Op stap in Nederland, vandaag 15.000 stappen

Het heeft zeker wat minder te maken met echt reizen, maar het is wel nodig om (ooit) weer fijn te kunnen reizen… Ik heb het over m’n knie, want als je Reislist wat vaker leest dan weet je misschien dat ik begin februari voor de tweede keer geopereerd ben. Inmiddels zijn we 2,5 week verder en vandaag heb ik gewoon alweer 15.000 stappen gezet.

Deze tweede operatie was natuurlijk wel een stuk kleiner dan de eerste, maar het mag gezegd worden: ik heb afgelopen weken al flinke vooruitgang geboekt. De strekking is er ein-de-lijk weer, alhoewel er natuurlijk nog een lange weg te gaan is. Toch voelt het geheel nu al een stuk beter dan afgelopen maanden en dat is alleen maar fijn.

De hechtingen zijn er afgelopen week uitgehaald, ik heb de fysiotherapeute inmiddels al weer een aantal keer gezien en ik oefen me rot. Strekken, strekken, strekken en laat ik nog maar eens strekken. Dat doe ik dan ook maar weer gedwee, maar daarbij ben ik ook weer lekker aan het lopen. Daarnaast ben ik nog op zoek naar een leuke set-up om (een deel) van mijn binnenste meniscus te showen, iets met een reageerbuisje en toffe houder ofzo.

Knie-operatie

Afgelopen maanden ben ik wat beter gaan opletten op m’n gewicht, wat ik eet en lekker meer gaan bewegen. Ik liep veel, erg veel, gewoonweg om even het hoofd te clearen, goed voor de gezondheid en lekker om hier en daar wat te fotograferen. De 100.000 stappen per week tikte ik makkelijk aan en dat is uiteraard ook weer het niveau waar ik naartoe wil. Vandaag was het een heerlijke dagje qua weer, winterjas in de kast gelaten en hobbelen maar. Totaal twee uurtjes buiten geweest, wat foto’s gemaakt en hop 15.000 stappen verder.

Aankomende maanden twee keer in de week naar de fysio, want na de optimale strekking is het weer tijd om de kracht in m’n been weer naar het beste niveau. Wel zo fijn, want dan kunnen we ook weer lekker hiken en van de gebaande banen wijken tijdens vakanties. Kom maar op, zie je daar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.