Center Parcs de Kempervennen: is dat leuk tijdens corona?

Dit is een reisblog en je hebt al meerdere malen van Colin gehoord dat we het niet zo heel erg tof meer vinden om niet te kunnen reizen. Het feit dat ik enorm heb uitgekeken naar een weekend Center Parcs (in Nederland!), geeft aan dat we echt in een andere wereld leven. Niks mis mee hoor, bungalowparken, maar doorgaans is het niet echt iets voor mij.

Oh well, als corona om de hoek kunt kijken, dan kun je weinig anders, en dat accepteren we. Toen ik met mijn vrienden een parkje uitzocht, was ik niet helemaal zeker van waar we heen zouden gaan. Stiekem ben ik een soort kind dat nog steeds van een wildwaterbaan af wil. Daarnaast heb je nu eenmaal een aantal populaire parken die eigenlijk altijd goed zijn: ik heb in ieder geval goede herinneringen aan de Eemhof, het Heijderbos en de Kempervennen.

Die laatste is voorzien van een bad met aquaria waarbij je kunt ‘snorkelen’ en vissen kunt zien. Dat heb ik wel eens bezocht als klein meisje en dat vond ik geweldig, dus dat wilde ik weer. Kempervennen it was! We boekten het huisje trouwens nadat corona al was uitgebroken, dus we wisten dat we waarschijnlijk niet zomaar alles konden doen. Maar het zwembad zou wel geopend zijn volgens de website, dus dan is het al gauw goed natuurlijk. Dus, voor het eerste weekend van september een kleine 400 euro betaald en we konden gaan!

Schepnetjes van Center Parcs

Na een lekker ritje op vrijdagmiddag naar het gezellige Brabant (nabij Valkenswaard) kwamen we aan in ons huisje. Eerst nog even de sleutel krijgen via een schepnetje, want dankzij de optie om vooraf te kunnen inchecken hoef je alleen een QR-code te laten scannen en je krijgt je sleutels aangereikt via zo’n netje. Ideaal. Gauw door naar ons huisje. We waren met vier volwassenen, maar ik had voor de zekerheid een huisje voor zes personen geboekt. Dan hadden de mannen elk een eigen kamer, en mijn beste vriendin en ik zouden er eentje delen.

Hoewel er huisjes gerenoveerd schijnen te zijn in de Kempervennen, kan ik niet zeggen dat ons huisje dat ook was. Het zag er nog precies zo uit als toen ik acht was. Ook was het wel wat klein en krap. Nu had ik daar niet zo’n last van, maar één van mijn vrienden merkte meteen op dat hij blij was dat we geen vierpersoonshuisje hadden gekozen. Toen de kamers eenmaal verdeeld waren, gingen we even op pad. We waren bij de entree langs een kinderboerderij gereden waar ik wilde kijken en dan is er natuurlijk de market dome, waar een cocktail happy hour was. Dat laat ik me geen twee keer vertellen.

Lekker even tien minuten wandelen naar de kinderboerderij was erg leuk. Zo kwamen we langs een verblijf met otters, want die hebben ze ook in center parcs. De beestjes waren lekker aan het hangen op de kant. Het waren er twee, al weet ik niet of er nog meer diertjes waren. We stonden er een tijdje bij te kijken, voordat we doorgingen naar de kinderboerderij waar je de dieren ook kunt knuffelen: kippen, varkens, schapen, geiten, koeien, ezels en zelfs paarden. Het is een bonte boel. We zagen zelfs een kip rondrennen met een dode muis in zijn snavel. Een bizar schouwspel. 

Corona en de market dome

Nou, na wat schapen te hebben geaaid was het natuurlijk tijd voor die cocktails. Tot dat moment hadden we eigenlijk nog weinig meegekregen van enige coronaregels (behalve de schepnetjes en een klein briefje dat bij onze incheckpapieren zat). In de marketdome ligt dat iets anders: bij binnenkomst begroet een medewerker je en word je verzocht je handen te desinfecteren. Verder is er hier en daar op de grond wel een looproute gemaakt met tape, maar naast dat is het vooral aan jou om te zorgen dat je die 1,5 meter afstand houdt. Logisch ook wel: Center Parcs is niet verantwoordelijk natuurlijk.

Het neemt wel wat meer verantwoordelijkheid als het gaat om het zwembad. Als je een weekend hebt geboekt, dan mag je met je gezelschaps twee keer zwemmen. Hiervoor krijg je ook een soort tickets die je moet inleveren. Je mag alleen naar binnen op het tijdsslot dat je van tevoren selecteert in de Center Parcs app en je kunt het beste zorgen dat je je zwemkleren al aan hebt: de kleedhokjes zijn eigenlijk alleen voor het weggaan. Douchen kan niet, dus je moet zorgen dat je zelf schoon en wel het bad in kunt gaan.

Hier wordt het wel wat ingewikkeld: de kluisjes zijn ook niet beschikbaar. Dus uiteindelijk moet je je kleren en je huissleutel dus gewoon maar ergens op een stoel leggen, op hoop van zegen. Neem dus vooral ook geen mobiele telefoons mee naar het zwembad, want al kunnen ze tegenwoordig steeds vaker tegen water: diefstal ligt op de loer. Gelukkig bleven onze twee vrienden in het bungalowtje, waardoor ik wist dat het niet zo’n probleem was als de sleutel zou worden meegenomen. Sowieso lieten we de spullen verder in de bungalow. Eindelijk even geen telefoon.

Zwemmen in het golfslagbad

Bij het zwemmen gingen we eerst even lekker naar het buitenzwembad, ook om even te wennen aan het idee dat je tijdens corona toch in een bad gaat met allemaal mensen. Ik moet zeggen dat Center Parcs het aantal mensen in het bad wel goed aanpakt: het was niet te druk, en ook niet te rustig. Zelfs in het golfslagbad als de golven komen dan wordt de afstand bovendien goed bewaard. Het is echt een gezellige bedrijvigheid. De enige plek waar het moeilijk wordt, dat is de wildwaterbaan. Die heeft wel een stoplicht, maar mensen gaan op zulke verschillende snelheden door die wildwaterbaan heen, en de stroming is soms zo sterk, dat we wel twee of drie keer iemand tegen ons aan hadden. Dat is normaliter al onprettig, maar nu helemaal. Van mij mag dat stoplicht dus wel iets langzamer gaan.

Helaas komt er nu een zielig gedeelte, want waar ik dus Kempervennen had gekozen voor de vissen, was het vissenbad niet toegankelijk. De reden is niet -wat je misschien zou denken- de bril die je opmoet. De reden is dat er maar één trap is die er naartoe leidt. Dat was wel even een teleurstelling, zeker omdat je dat eventueel zou kunnen laten reserveren door mensen, zodat er maar één gezin tegelijk in gaat. Nou ja, geeft niks natuurlijk, ik ben geen 8 meer, maar ik had het natuurlijk van tevoren wel vaak geroepen en dan viel het wat tegen.

Een goede plek tijdens corona

Verder hebben we een heerlijk verblijf gehad in Center Parcs. Op de midgetgolfbaan en de bowlingbaan moet je ook een tijdslot reserveren en is het verder aan jou om die 1,5 meter in acht te nemen. Bij de bowlingbaan doen ze bij één klein groepje de baan ernaast dicht. Ook zijn er spatschermen opgehangen om de boel iets veiliger te maken. Uiteindelijk is het natuurlijk als je er eenmaal bent wel moeilijk om die 1,5 meter afstand te houden. Denk aan de ober die dingen op je tafeltje moet neerzetten terwijl je eraan zit, enzovoort. Toch ben ik blij dat Center Parcs niet alles zomaar heeft dichtgegooid. Je ziet duidelijk dat er keuzes zijn gemaakt en we hebben een heerlijk verblijf gehad. Natuurlijk hebben we ook nog een eekhoorn gezien, want dat hoort erbij. Lekker even gourmetten, gezelschapsspelletje doen en een weekend Center Parcs is helemaal compleet. Als vanouds ook wel, ondanks dat de buitenwereld maar een ingewikkelde plek is geworden.

3 gedachtes over “Center Parcs de Kempervennen: is dat leuk tijdens corona?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.