Hoge Veluwe, wat ben je heerlijk stil

We wonen in de Randstad, wat wat ons betreft prima wonen is. Maar je hoort altijd en overal geluid. Is het geen snelweg, dan is het de buurman, zijn het geen miauwende katten dan is het een voorbijrijdende ambulance. Maar waar heb je nog absolute stilte buiten de steden? Een dagje op de Hoge Veluwe, dat was wat er voor mij voor nodig was.

Geen reizen naar het buitenland, geen citytrips in Europa en vooralsnog geen mooie vooruitzichten qua reizen, natuurlijk door corona. Dus een midweekje Nederland geboekt in Gelderland en hobbelen maar. Ik was van plan om veel te wandelen en fietsen, mits m’n knie het toe zou laten. Maar dat gaat allemaal best prima dus ik heb tientallen kilometers gewandeld en gefietst, fijn natuurlijk.

Hoge Veluwe

De mooiste dag was wel die in Nationale Park de Hoge Veluwe. Er is zo’n 20 kilometer gefietst die dag en er zijn verschillende wandelroutes afgelegd over en door allerlei type natuur die daar te vinden zijn. Je kunt ervoor kiezen om zo het park in te rijden, maar zo’n heerlijk bekend wit fietsje pakken is natuurlijk heerlijk. Het ligt uiteraard ook een beetje aan de hoeveelheid auto’s en dergelijke en waar je je bevindt in het park, maar soms is het muisstil.

Hoge Veluwe

Tijdens verschillende wandelingen heb ik gewoon minutenlang stil gestaan, om te luisteren of er überhaupt wat te horen viel. Niks, nada niente, muis- en muisstil was het soms. Voor mij een vrij unieke ervaring, behalve als ik valsspeel natuurlijk met m’n oordopjes met active noise cancelling. Natuur, Hoge Veluwe en Nederland, wat ben je soms toch fijn om even te vertoeven!

Hoge Veluwe

Een gedachte over “Hoge Veluwe, wat ben je heerlijk stil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.