Workation ja of nee, ik twijfel nog

“Jullie mogen zes vrije dagen meenemen naar het volgende jaar”. Dat werd een paar weken geleden nog maar eens genoemd tijdens een meeting op werk. Leuk natuurlijk, maar ik heb er nog wel wat meer staan. Vanwege het coronavirus, mijn knie-operatie en andere dingen is reizen eigenlijk een no-go. Maar wat ik dan met veel van die vrije dagen moeten, misschien op workation?

Een workation is een combinatie van werk en vakantie vieren en dat klinkt natuurlijk lekker in de oren. In plaats van thuis ergens anders werken, bijvoorbeeld in de natuur, in een ander land of ergens waar je je hoofd kunt legen. Er worden veel van die workation-trips aangeboden, maar daarin ga je veelal brainstormen met andere mensen die bijvoorbeeld hun eigen bedrijf hebben. Dat heb ik niet en daar heb ik dan ook geen behoefte aan.

Maar ergens anders werken klinkt leuk, alleen dan neem ik dus ook m’n vrije dagen niet op. In plaats van thuis, lever ik m’n werk op vanaf een andere plek, dat schiet niet op. Een workation voor mij zou een combinatie zijn van een (stuk) minder werken en de rest van de dag of week genieten, m’n eigen ding doen en me nergens verplicht voor voelen.

Ik had het er vandeweek nog over met wat vrienden. Een van hen was afgelopen weken in Zweden geweest, onder andere bij een tiny house-project. Kwestie van daar wonen, midden in de natuur, soms wat werken en de rest van de tijd meehelpen met bouwen van zulke kleine huisjes en genieten van de omgeving en natuur. Sounds like a plan, een maandje ofzo, een dag in de week werken of een paar ochtendjes…

Alleen met corona heb ik mezelf eigenlijk de regel opgelegd dat ik er dan ook niet op uit ga. En mijn knie, een intensief traject bij de fysiotherapeut en toch weg, veel lopen, fysiek werken en reizen, is ook niet de allerbeste combinatie ooit. Een lastig vraagstuk, waar ik hopelijk de komende weken een mooi antwoord op ga krijgen!

Een gedachte over “Workation ja of nee, ik twijfel nog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.