Een elektrische scooter huur je voor de kleine ritjes

Je hebt verschillende aanbieders van e-scooters, oftewel elektrische scooters. Zulke diensten lijken wel als paddenstoelen uit de grond te schieten en ook hier spot ik ze steeds vaker. Geen zin om naar de stad te lopen of moet je snel naar het station? Dan is zo’n scooter toch wel erg handig.

Hier in de regio kun je onder ander opstappen op een scooter van Felyx of van Go Sharing. Ik wilde toch eens kijken hoe dat allemaal werkte, terwijl ik weinig tot niks met scooters heb, ik heb ook vroeger nooit op zo’n ding gereden. Dat het elektrisch is, is leuk, maar voor mij niet de reden om eens te ontdekken. Ik kan wel fietsen hoor zeker, maar nog wel voorzichtig. Ik ben nog herstellende van een knie-operatie, eerder dit jaar.

Het werkt allemaal makkelijk en bij de diensten betaal je veelal per gereden kilometer een vast bedrag, vaak zo’n 30 cent. Via een app vul je alle gegevens in, verifieer je je account en koop je direct wat tegoed om te kunnen scooteren. Ik heb getracht om een account aan te maken bij Felyx, maar op een of andere manier lukte dat voor geen meter. Ook bij Go Sharing geprobeerd en dat lukte wel. Gelijk voor 2 euro 35 rijminuten gekocht, leuk.

Normaal zijn die prijzen dus een stuk hoger, want echt goedkoop is het allemaal niet. Via hun eigen site zag ik nog een andere code als welkomsttegoed, maar die werkte blijkbaar niet. Via de klantenservice nog getracht om iets werkends te krijgen, maar ook dat lukte niet. De info staat er nu nog steeds, weken later, dus heb er weer een mailtje aan gewaagd. En warempel de 15 minuutjes zijn aan mijn account toegevoegd, dat is netjes!

Go Sharing

Je rijdt (bij Go Sharing) met maximaal 25 kilometer per uur, dus als je een rit van kilometers voor de boeg hebt, wordt dat al snel prijzig. Ben je klaar met je rit én parkeer je een scooter in het servicegebied, dan kun je gelijk je rit stoppen. Rijd je een gebied in wat geen servicegebied is, dan betaal je wat centen per gestalde minuut.

Via de app reserveer je een scooter, die dan even voor je gereserveerd blijft. Ben je bij de scooter dan scan je de qr-code op het stuur of je start de scooter via de app, je haalt ‘m van de standaard af, gaat zitten en ‘gassen’ maar. Via de app kun je vragen stellen, schade rapporteren en je ritjes en facturen bekijken. Ook zie je waar er scooters geparkeerd staan en check je hun accustatus.

Voor zo ver ik begrijp worden verschillende scooters ’s avonds opgehaald om bijgeladen te worden, waarna ze overdag weer op strategische punten worden uitgezet. Al met al een handig vervoermiddel, mits je het af en toe gebruikt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.