Gebruik Google Maps als digitaal reisdagboek

Weet jij nog wat je gisteren hebt gedaan? Vast en zeker in deze wat stillere reisperiode doordat het coronavirus rondwaart in de wereld. Maar wat heb je vorige week gedaan, drie maanden geleden of (meer dan) een jaar geleden? De tofste dingen weet je vast en zeker nog wel, maar in welke tentjes ben je ook alweer precies geweest en waar heb je geslapen? Google Maps weet het antwoord!

Met Google Maps kun je namelijk heel wat meer dan navigeren of een plaats opzoeken. Via de tijdlijn kun je ook (heel precies) kijken waar je in het verleden geweest bent. De zoekgigant is inmiddels zo slim dat je zelfs makkelijk kunt checken in welke eetgelegenheid je bent geweest, welk vliegveld je hebt bezocht, welke winkels je binnen bent geweest en welke attracties je hebt gezien.

Als je hiervan gebruikt wilt maken moet je wel inschakelen dat Google je locatie kan bijhouden. Dat werkt onder andere via de GPS-chip in je smartphone, maar bijvoorbeeld ook locatiebakens of WiFi-netwerken.

Google Maps

Zo gebruik je de Google Maps-tijdlijn

  1. Open de Google Maps-app op je Android-telefoon;
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initialen;
  3. Kies voor ‘Je tijdlijn’;
  4. Klik rechtsboven op de drie verticale puntjes;
  5. Selecteer ‘Instellingen en privacy’;
  6. Scroll naar ‘Locatie-instellingen’ en bekijk of alles daar is ingeschakeld.

Dat betekent niet dat je opeens je reizen van vorige week of twee jaar geleden kunt zien, want toen werd je locatie immers nog niet bijgehouden. Even geduld dus, maar na een korte periode kun je je eigen Google Maps-tijdlijn checken. Ook dat doe je uiteraard via de Google Maps-app op je smartphone.

  1. Klik rechtsboven op je profielfoto of initialen;
  2. Kies voor ‘Je tijdlijn’;
  3. Kies het tabblad of optie die je uitgebreid wilt bekijken.

Zo kun je makkelijk een specifieke dag opzoeken, maar ook kiezen voor de tabbladen plaatsen, steden of wereld. Verder kun je van allerlei gegevens zien, zoals het aantal plaatsen die je bezocht hebt. Google maakt ook nog onderscheid tussen het type plaatsen zoals winkels, restaurants of musea.

Klik je een plaats aan, dan zie je ook precies waar je toen geweest bent. Wil je meer info over die winkel, dat eetcafé of station inzien dan klik je er simpelweg op. Bekijken in welke hotels je afgelopen jaar hebt geslapen of waar je allemaal gegeten hebt, ook dat is uiteraard mogelijk. Uiteraard kun je ook van alles gezien op de gedetailleerde kaarten van de dienst.

Al met al kun je allerlei info terugvinden en zo nog even nagenieten van je eerdere trips, zakenreisjes en vakanties. Ook een prima manier dus om jezelf reislustig te houden in deze aparte tijden, waar Laura eerder deze week nog vijf andere toffe manieren voor op een rijtje zette.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.