Reviews schrijven in het buitenland, want waarom niet

Ik werk al jaren in de telecombranche, mijn interessegebied is smartphones en voor mijn werk schrijf ik onder andere reviews. Het komt dus ook regelmatig voor dat ik een toestel moet testen, maar ook op vakantie ga. Dan kun je ervoor kiezen om niet te testen, of juist wel.

Afgelopen februari waren Laura en ik beiden voor werk in Barcelona, waar een grote telecombeurs was. Met het Coronavirus was het nog de vraag of we wel of niet zouden gaan, maar de dure tickets waren al geboekt en het reisadvies was niet negatief. Dat terzijde had ik toen een toestel op zak om te testen. Dat betekent in het kort dat ik het toestel gebruik als daily driver. Mijn simkaart zit erin, alle apps die ik gebruik zijn erop geïnstalleerd, ik bel ermee, gebruik ‘m als fototoestel en het is gewoon mijn dagelijkse smartphone.

Ik moet zeggen dat het testen ervan helemaal geen enkel probleem was. Heerlijk temperatuurtje, genoeg vrije tijd en een mooie omgeving om foto’s te maken, daar maak je mij wel blij mee. Deze review stond simpelweg al ingepland, dus ik nam het toestel gewoon mee. Die heb ik uitgewerkt heerlijk op een bankje uitgewerkt in Park Güell, het park dat bekend is van Antoni Gaudi.

Park Guell - Barcelona
Park Güell, Barcelona

Robuust toestel mee naar Canada

Toen de vakantie naar Canada, in februari dit jaar, was geboekt, leek het me leuk om een ruggedized toestel mee te nemen. Dat is een smartphone die stof- en waterdicht is en tegen een stootje kan. Je hebt een handjevol fabrikanten die actief zijn op deze markt in Nederland, waaronder RugGear, Cat en Crosscall. Je hebt echter ook fabrikanten die veelal normale toestellen uitbrengen en soms een robuust exemplaar. Dat was het geval met fabrikant Gigaset, waardoor ik aan de andere kant van de wereld ook genoeg te testen had.

In de extreme koude, sneeuwval, op de piste, tijdens allerlei excursies in de natuur was dat weer een heel andere beleving dan in het zonnige Spanje. Daarbij noem ik het nog een keertje, een laptop is dan een ideale reisgenoot, want werken kunnen we altijd en overal.

Canada
Banff, Canada

Daarbij maken we on the road vaak gebruik van roaming, oftewel onze Nederlandse dataverbinding. In Canada ging dat trouwens niet vanwege de extreem hoge kosten, maar ik was ook niet van plan om met – 20 graden Celcius eens lekker buiten te werken. Dat kon gewoon in het hotel, waar de WiFi-verbinding prima was.

Een gedachte over “Reviews schrijven in het buitenland, want waarom niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.