Laptop, wat ben je toch een fijne reisgenoot

Laura en ik werken allebei veel met computers, laten we maar zeggen kantoorbanen met een eigen draai. Daarbij ben ik al jaren fan van een laptop in plaats van zo’n grote bullebak in de achterkamer of ergens boven op zolder. Ook tijdens reizen is zo’n laptop natuurlijk een fijne reisgenoot en dit is waarom.

Zoals iedereen wel kan bedenken is het natuurlijk de ruimte die een laptop inneemt. of juist de ruimte die je ermee kunt besparen een grote plus. Zo heb ik twee laptops met een 14 inch-display, zogenaamde Ultrathins genoemd. Met een kilo of 1,5 ben je er wel, met volop aansluitingen zoals usb a-poorten, HDMI en een geheugenkaartlezer voor de foto’s van de losse camera.

Laptop
Een van de Ultrathins

Een accuduur van een hele werkdag is ook geen probleem en de portabiliteit is natuurlijk heel fijn. Je voelt niet dat je ‘m bij je hebt, moet je wat voor werk doen of natuurlijk Reislist en ben je onderweg? Hop laptop uit de rugzak en je bent binnen 10 seconden ready to go. Tegenwoordig kun je in heel Europa ook gebruikmaken van je eigen mobiele internetverbinding, dus internet heb je nagenoeg overal.

Ik moet trouwens zeggen dat Laura haar laptop echt altijd met zich meeneemt en ik daarin wat voorzichtiger bent. Dat komt ook, omdat zij buiten ‘kantoortijden’ nog genoeg werk heeft en ik dat een stuk minder heb. Een ander voordeel van een laptopje is de kleine oplader die erbij zit, dus ook die neemt weinig tot geen ruimte in. Als je simpelweg bezig bent in WordPress, tig tabbladen open hebt staan met op de achtergrond wat muziek is een laptop een perfecte keuze.

Houd je je bezig met 3D-modellering of wil je onderweg de vetste games spelen, ja dan moet je uitwijken naar een zwaardere laptop. Dat is een heel andere tak van sport en voor mij (en Laura) voor nu zeker geen optie.

Laptop
Genoeg aansluitingen om overal te kunnen werken

Tevens kun je werken waar je wilt, als je maar ergens kunt zitten. Op een hotelkamer, in een Airbnb-kamertje of ergens in een hostel. Zelfs in een openbare gelegenheid zoals een bibliotheek, fastfoodrestaurant of op een plein of in een park. Met een laptop onder je arm, maak je van heel de wereld je eigen werkplek.

Daarnaast heb je direct een entertainmentmachine bij je, alhoewel werk dat voor ons ook is. Maar je kunt in een vrij uurtje ook even een filmpje kijken of bijvoorbeeld gemaakte foto’s uitzoeken, het thuisfront even laten weten hoe het gaat via e-mail of wat uitzoeken voor de trip. Waar gaan we morgen heen, we moeten tickets boeken voor de trein, waar is de opstapplaats precies?

Laptop, wat ben jij toch een fijne reisgenoot!

2 gedachtes over “Laptop, wat ben je toch een fijne reisgenoot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.