Mijn Canadese verslaving: Cream Soda

Verslaving klopt niet hoor, wees gerust, want zo erg is het niet. Maar toen we aankwamen in ons hotel in Banff, Canada na een lange reisdag hebben we even gedoucht en zijn toen wat gaan eten en drinken. Die avond maakte ik voor het eerst kennis met een heerlijk drankje: Cream Soda.

Het is gewoon frisdrank hoor, zonder alcohol of gekte, maar wel met een heerlijk vers kersje, althans meestal. Wat het kostte geen idee, maar het zal niet anders zijn dan een simpel colaatje of een koffie. In ons hotel kon je uiteraard ook genoeg andere frisdranken, cocktails of wat dan ook bestellen, maar ik hield het lekker hierbij.

Geen zes per avond hoor, dat is teveel en zo bleef het zo af en toe ook nog eens exclusief en een beetje luxe. Maar als we uit eten waren of ergens een drankje deden, probeerde ik het toch elke keer weer. Zo zaten we een keer bij een Indiaas restaurant en in plaats van een mooi glas met ijs en een kersje kreeg ik een simpel flesje aangereikt. Niks mis mee hoor, maar ik wist niet dat dat ook in die vorm bestond.

Cream Soda
Cream Soda van The Grizzly Pas Soda Company

Dat betekende namelijk ook dat het misschien wel in de supermarkt te koop was. Dat hebben we de dag erna gecheckt en dat klopte ook. Tevens is een supermarkt ingaan en producten checken een heel avontuur, maar daarover later meer. Die paar Cream Soda’s konden mooi mee naar het hotel voor onze mini-koelkast.

Cream Soda
Mijn favoriete drankje en meer…

Nou die vakantie kwam ik wel door, inclusief mijn favoriete drankje. Eenmaal in Nederland aangekomen had ik simpelweg pech dacht ik. Toch is dat niet helemaal waar, want hier en daar zijn er ook blikjes van deze heerlijke lekkernij te vinden in de schappen. Dat is dan wel bij de grote supermarkten met een groter aanbod dan de buurtsuper. Het afgelopen half jaar heb ik zo heel af en toe toch nog eens kunnen genieten van die mooie herinnering.

Cream Soda
Een pul Cream Soda, mét een heerlijk kersje

Ik zou zeggen, ga de schappen eens langs en genieten maar! Proost!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.