Een bonusdagje Toronto dankzij storm Ciara

Onze prachtige reis in Canada zou eindigen op 10 februari, maar dat werd ‘m niet. De woeste storm Ciara trok over de oceaan en delen van Europa. Het vliegverkeer was simpelweg lam gelegd en daar stonden we dan op Toronto Airport…

Dat er problemen waren met een groot deel van het vliegverkeer in Europa was ons wel bekend toen we vertrokken vanuit Banff. We hadden eerst een binnenlandse vlucht richting Toronto van een paar uur en die ging gewoon door. Op Toronto zouden we de overstap doen naar Schiphol, Amsterdam.

Eenmaal aangekomen op Toronto kwamen de automatische sms’jes van de vliegmaatschappij al binnen. Aankomende vlucht was vertraagd, exacte informatie konden we wel bij een balie achterhalen. De borden gaven in eerste instantie nog vertraging aan, maar dat liep al snel op. En daar kwam het verlossende bericht: vlucht geannuleerd.

Vlucht geannuleerd
Daar sta je dan, vlucht geannuleerd

Wel of geen recht op onkosten?

Ja en dan? Moet de vliegmaatschappij of reisorganisatie iets voor je betekenen of niet? Een storm is namelijk niet echt iets wat zij in de hand hebben? Is het overmacht, moet je zelf voor de aankomende kosten opdraaien, wanneer gaat de vlucht dan wel, zijn vragen die je wilt proberen te beantwoorden. Terwijl Laura en ik alvast op zoek gingen naar een heerlijk plekje om te slapen via Booking.com, stonden m’n schoonouders nog in de rij om meer te weten te komen over deze situatie.

De vlucht stond exact 24 uur later gepland, dat was alvast wel fijn om te weten. We konden uiteraard vlakbij het vliegveld slapen of juist in het centrum. Toronto is bekend terrein voor Laura en der familie dus de keuze was al snel gemaakt. We vonden een redelijk betaalbaar appartement, want ja hoe dat precies zat, wisten we nog steeds niet. Dat gold ook voor een taxi naar ons appartement en nodige kosten voor avondeten en de volgende dag.

Medewerkers aan de balie lieten weten dat ze niks voor ons konden en gingen betekenen. Daar was het laatste woord zeker nog niet over gezegd wat ons betreft, maar wij waren inmiddels lekker onderweg. Ons appartement bevond zich in een wolkenkrabber van tientallen verdiepingen, waardoor ons uitzicht om de andere wolkenkrabbers simpelweg genieten was. Het was een sneeuwachtige en duistere avond, maar de volgende dag zouden we op pad gaan.

Toronto
Een paar uurtjes later genoten we van dit uitzicht

Toronto-kosten vergoed

De volgende dag ging onze vlucht wel en ook zagen we daar weer verschillende bekende Nederlands, die dezelfde reis hadden geboekt als ons. Sommigen hadden wel vouchers gekregen om te kunnen eten en kregen een overnachting aangeboden in een vliegveld-hotel, terwijl ons gezegd was dat er niks mogelijk was. Nadat we weer in Nederland waren aangekomen, hebben we de reisorganisatie en vliegmaatschappij dan ook aangeschreven en na wat gesteggel zijn ook de noodzakelijke Toronto-kosten vergoed.

We waren een dagje later dan gepland in Nederland, maar we hadden wel een heerlijk dagje in wereldstad Toronto. Over dat dagje en onze avonturen lees je natuurlijk ook alles op Reislist, dus houd onze website in de gaten.

3 gedachtes over “Een bonusdagje Toronto dankzij storm Ciara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.