Coronavirus o coronavirus, wanneer laat je me weer reizen?

Laura kwam half maart terug van een mooie rondreis door India, maar daarna was het wel even klaar met reizen. De coronapandemie nam grootse vormen aan, grenzen werden gesloten, luchtruimen gingen dicht voor commerciële vluchten en de wereld van reizen staat voor veel mensen geheel stil.

Inmiddels zijn we alweer maanden verder, maar reizen is nog steeds een no-go. Ja je kunt echt wel even de hort op en viavia kun je ook allerlei leuke plekken ontdekken, maar dat doen we gewoonweg niet. Dan kunnen we alle regels wel aan onze laars lappen. Niet vliegen, dan pakken we toch de auto? Die grens dicht, dan gaan we toch via een ander land? Niet naar het buitenland, dan gaan we toch wat leuke dingen doen in Nederland?

Nee, dat doen we niet. Niet omdat ik bang ben om zelf besmet te worden met het virus. Misschien draag ik het wel over naar andere mensen die ik zie. Ik werk veelal thuis, dus m’n collega’s zie ik niet direct, naar vrienden voor een verjaardag of barbecue doe ik uit voorzorg ook niet. Het is een zeer select groepje mensen die ik fysiek zie en spreek en dat wil ik nog even zo houden.

En als ik toch op vakantie ga, wat dan? Dan kom ik ergens terecht waar weinig tot niks te doen is. Restaurants en barretjes zijn dicht, musea zijn gesloten, genieten van een voorstelling, theaterstuk of concert kan ook niet. Een supermarkt is hier en daar nog wel open, dus ergens wat boodschapjes doen en naar het strand ofzo kan wel, maar dat vind ik geen ideale vakantie. Ja als het onderdeel is van allerlei dingen die ik kan doen, maar dat kan nu niet.

Relax
Een mooie herinnering aan Hua Hin

Ik hoor van allerlei mensen dat ze toch alvast vakantieplannen maken, dingen omboeken om toch maar te kunnen gaan of gewoonweg niks met de opgelegde maatregelen te maken willen hebben. Dom, dom, dom! Waarom kun je nou iets niet even uitstellen of gewoonweg annuleren? Dan ga je een ronde niet op vakantie, bespaar je gelijk wat geld en wacht je even totdat het weer wel kan.

Ja, ik wil dit jaar ook nog op vakantie, heb inmiddels tientallen vakantiedagen staan die ik allang ingeleverd had willen hebben, maar helaas. Of ik bijvoorbeeld in november of december nog wel heerlijk weg kan is ook nog de vraag, maar dat zie ik te zijner tijd wel weer. Relax mensen, relax!

Een gedachte over “Coronavirus o coronavirus, wanneer laat je me weer reizen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.