Heerlijk sfeertje bij ‘spookkermis’ Prater in Wenen

Op onze weekendtrip in Wenen hebben we van alles gedaan. Van musea bezoeken tot luxe uit eten gaan of natuurlijk in het Rollercoaster Restaurant. Die eetgelegenheid ligt in Wiener Prater, een soort van open kermis. Toen wij er waren, was het echter gesloten en dat leverde een heerlijk sfeertje op.

Over Wenen hebben Laura en ik al veel meer posts geschreven hier op Reislist. De trip, die Laura georganiseerd had, had allerlei verassingen aan boord. Zo hebben we slechts samen een deel van het programma bedacht, de rest kwam uit haar fantastische brein. Een van die dingen was een bezoekje aan de kermis, of is het toch een attractiepark, daar.

Wiener 'Prater'
Een trieste clown in Wiener ‘Prater’

Dat is onderdeel van een groot park in Wenen van zo’n zes vierkante kilometer groot. Zo groot is de oppervlakte van alle attracties gelukkig niet. Toen wij er waren was het echter gesloten, maar wel kun je er gewoon rondzwerven. De meest bekende attractie daar is het grote reuzenrad, wat zo’n 125 jaar oud is.

Wiener 'Prater'
Het bekende Riesenrad uit 1897

Er staan ook verschillende grote achtbanen of andere attracties, maar je kunt er bij wijze van ook ballen gooien, schieten met een luchtbuks of je toekomst laten voorspellen. Het is een heerlijk bij elkaar geraapt zooitje, je vindt er genoeg eet- en drinktentjes en ook zijn er ook overal standbeelden te vinden. Waarschijnlijk om het wat op te fleuren, maar door de jaren heen zijn die verweerd, creepy.

Wiener 'Prater'
Verlaten, kil en dor, ideaal om rond te slenteren dus

Het was er koud, het regende en geen enkele boom had nog blaadjes hangen. Door die combinatie van elementen en slechts drie andere verloren toeristen ademende dat alles een heerlijk sfeertje uit. Misschien nog wel enger dan de catacomben van de St. Stephens kathedraal. Wij konden er alleen wat mooie en duistere plaatjes schieten, maar in de zomer zal het een gezelligheid van jewelste. Of we dat ooit gaan zien? Helaas was de glazen bol-machine ook gesloten, dus dat konden we daar niet gelijk vragen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.