De zon opzoeken op Sardinië

Het was een beetje een vreemd gezelschap, waarmee ik naar Sardinië was. Ik kon de naam van het eiland ook steeds niet onthouden, hoewel ik zeker wist dat ik niet naar Sicilië ging (staat nog wel op de bucketlist). Maar in 2013 ging ik met mijn broers aanstaande en haar vriendinnen naar Sardinië bij wijze van vrijgezellenfeest. Ik kan me vervelendere vrijgezellenfeesten bedenken.

Op Sardinië hadden we lekker een auto gehuurd, waardoor we het hele eiland over konden crossen. Dat is ook wel aan te raden, want ik heb weinig openbaar vervoer gezien. Het is overigens ook geen eiland waar je heen gaat voor de thrills. Er zijn wel wat plekken om wat te drinken, maar gigantisch feesten hebben we er niet gedaan. Misschien zaten we in het verkeerde gedeelte, dat kan, maar ik heb weinig feestgedruis meegekregen. Wel werd ik erg blij van de ijswinkels die tot diep in de nacht open zijn. Ik begrijp nog steeds niet helemaal waarom dat zo is, maar het is een grote plus.

Sardinië heeft vrij veel kleinschalige strandjes
Sardinië heeft vrij veel kleinschalige strandjes

Lekker een ijsje in de late avond

Want Italianen eten pasta en dat is altijd veel. En waag het eens je bordje niet leeg te eten! Het is dan ook fijn om dan te kunnen zeggen: even geen dessert, we halen later wel een gelato ergens. Sardinië verder was vooral een weekendje rust opzoeken, veel eten en drinken, aan het strand liggen en: een bootje huren. Dat was erg tof. Eerst even naar de supermarkt voor wat ‘picknick’-eten en vervolgens lekker het bootje op, omstebeurt kapitein zijn en verder lekker eten en drinken op de boot. We waren met een groepje van vijf of zes, dus dat was prima te doen.

Het had ook wel wat om even met deze dames weg te zijn: dat weerhield me er enigszins van om als een gek allemaal dingen te gaan plannen om te doen, en het zorgde ervoor dat ik wat meer moest ontspannen, waardoor ik eindelijk verder kon lezen in de Walking Dead-comic, om maar iets te noemen. Ook was het vrij rustig op de stranden, waardoor mijn vreselijke zelfbewustzijn even iets minder aanwezig hoefde te zijn. Al met al dus een heerlijk rustig weekend, geen thrills, maar wel een heerlijk zonnetje, mooi weer en een fijne sfeer.

Oh ja, daytime cocktails zijn ook een fijne bijkomstigheid aan relaxen op Sardinië
Oh ja, daytime cocktails zijn ook een fijne bijkomstigheid aan relaxen op Sardinië

Weer op zoek

Ik ben nu ook weer aan het zoeken om even twee of drie dagen lekker naar de zon te gaan, Spanje, Italië, of zelfs Macedonië: ik vind het goed. Het enige jammere is dat je wel reizen van een week kunt vinden voor 200 euro, maar eigenlijk nagenoeg geen weekendjes naar de zon. Vandaar dat ik de laatste weken veel op reissites ben te vinden: op zoek naar die ene lastminute die nét in de aanbieding gaat. Als je hem spot, laat je het me dan weten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.