Een van de mooiste plekjes in Thailand: Wat Phra That Doi Suthep

Oke, oke, ik ben een klein beetje obsessed met Azië (maar maak je geen zorgen, ook met Amerika). De eerste keer dat ik in Azië kwam, was ik een jaar of 18 en hadden mijn ouders me meegenomen naar Thailand. Dat we ook nog eens met het iets avontuurlijkere Shoestring waren, heeft me helemaal voor de rest van mijn leven verpest 😉

Wat een heerlijke vakantie was het. De groep was tof, bestond uit meerdere gezinnen met tieners, en Thailand: ik was meteen verliefd. Het boeddhisme heeft zijn indruk op me achtergelaten, maar ook de natuur, de olifanten die er zomaar rondliepen en de vriendelijke mensen. En wat me daar in Thailand opviel, dat heeft me ook in andere Aziatische landen telkens weer heel gelukkig gemaakt.

Chiang Mai

Eén plekje in Thailand herinner ik me altijd nog in het bijzonder. We waren net in Bangkok geweest en gingen naar Chiang Mai, onderweg in de auto liep er een olifant langs en we stopten ergens waar we de stairway to heaven konden beklimmen. Tenminste, beklimmen is een groot woord, het is een trap met vele treden, die vooral opvalt door de drakenrand (naga balustrade). Deze locatie, genaamd Wat Phra That Doi Suthep, leidt je in 306 treden naar een fantastische tempel.

Wat ik echter het mooist vond, dat was juist die trap en die gedachte erachter. Het is een soort lijdensweg die buddha ook onderging, om maar naar die top te komen, dat nirvana. Kom je echter op de top van Wat Phra That Doi Suthep, dan zie je daar een geweldige tempel met overal blinkend goud. En je bevindt je op een berg die als het ware waakt over de stad Chiang Mai. Er rondlopen maakt je al helemaal rustig. Wat ook helpt is dat het geen enorme toeristische trekpleister is (gek genoeg), waardoor het er redelijk rustig is.

Het is een oase van rust
Het is een oase van rust

Doi Saket

Even wat geschiedenis: er wordt gezegd dat de tempel in het jaar 1112 is gebouwd. Buddha kwam slechts kort naar Doi Saket, maar hij is er wel geweest. Bijzonder zijn de boeddhistische schilderingen, die in de jaren ‘90 zijn gemaakt en waarover vier jaar is gedaan om de klus te klaren. Het is een aanrader om ze te bekijken, want het schijnt redelijk uniek te zijn dat er zulke moderne schilderingen zijn in een Thaise tempel. Gaan dus, want het kost ook nog eens niets om dit pareltje te bezoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.